Ως γνωστόν στην Πάτρα δεν φημιζόμαστε πως έχουμε από τις πιο καυτές κερκίδες της Ελλάδας είτε αυτές έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο είτε με το μπάσκετ. Με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τους nortenos της Παναχαϊκής ή τους οργανωμένους του Απόλλων Πατρών που δεν ξεπερνούν τα 30 άτομα, οι υπόλοιποι φίλαθλοι βγάζουν κατά έξω μια εικόνα... βαρεμάρας με τον πασατέμπο να πηγαίνει σύννεφο και την σιγή πολλές φορές να θυμίζει... νεκροταφείο.

Μόνο αν ο διαιτητής δεν μας δώσει κάποιο σφύριγμα ή οι αντίπαλοι οπαδοί μας ειρωνευτούν στην απέναντι κερκίδα τότε θα ξυπνήσει η επανάσταση μέσα μας θυμίζοντας πως το αίμα της Πάτρας βράζει, έστω και μία στο τόσο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα βέβαια ξεχωρίζουν και περιπτώσεις ανθρώπων που δίνουν και την ζωή τους για την μπάλα παρασύροντας και τους υπόλοιπους με τον ενθουσιασμό και την τρέλα τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο γνωστός Βασίλης Δοξαράς. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα τον γνωρίζετε μέσα από τις μεταμφιέσεις του στα γήπεδα της Πάτρας.


Ο Πατρινός φίλαθλος έχει γράψει τη δική του ιστορία στις κερκίδες κερδίζοντας τον θαυμασμό του κόσμου που τον ξέρει ως μασκότ!

Ο Βασίλης Δοξαράς είναι εδώ και χρόνια συνταξιούχος του ΟΤΕ ενώ στην συνέχεια τον είδαμε να επεκτείνεται επιχειρηματικά στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και η μεγάλη του αγάπη όπως καταλάβατε είναι η μπάλα.

Από πλευράς ποδοσφαίρου έκανε αίσθηση ως λαμπρίτσα, την μασκότ της Παναχαϊκής δηλαδή όταν αυτή αγωνιζόταν στα μεγάλα σαλόνια της Α' Εθνικής κατηγορίας. Με το χιούμορ του αλλά και τον τσαμπουκά του πολλές φορές είχε τον τρόπο να ξεσηκώνει τους Πατρινούς φιλάθλους αλλά και τους... φιλοξενούμενους ιδιαίτερα όταν οι «κοκκινόμαυροι» αγωνίζονταν εκτός έδρας.

Όταν η Παναχαϊκή έπεσε κατηγορία τον είδαμε να κάνει την εμφάνιση του και στα Προσφυγικά με την τότε ομάδα του Πατραϊκού.


Η πιο χαρακτηριστική του μεταμφίεση πάντως είναι σίγουρα αυτή του θεού Απόλλωνα. Εκεί που με την γνωστή του φράση "Πάμε μωρέ Απολλωνάρααααααα" ξεσήκωνε και ξεσηκώνει ένα ολόκληρο γήπεδο.

Θα τον παρατηρήσει συνήθως κανείς δίπλα από τις μπασκέτες να κοιτάει με πάθος τους αγώνες και να εμψυχώνει με τον τρόπο του τους παίκτες του Απόλλωνα φορώντας έναν άσπρο μανδύα, σανδάλια αλλά και μία κορδέλα με το όνομα της ομάδας.

Σαν τον ομώνυμο θεό με λίγα λόγια...


Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του Πατρινού αθλητισμού και είναι από μόνος μια αφορμή για να πάει κανείς γήπεδο.

Ξέροντας πως ο Βασίλης ότι και να γίνει, θα είναι εκεί για την ομάδα του...



Με τον Νίκο Αργυρόπουλο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Δείτε και άλλα ενδιαφέροντα θέματα για την Πάτρα ξεφυλλίζοντας το νέο P.E. Magazine!