Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις επιθέσεις.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια ανέφερε σήμερα (14/02) στρατιωτική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

AdTech Ad«Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ σε θέσεις του συριακού στρατού στη λοφώδη περιοχή Άλια. Αρκετές βόμβες έχουν εκτοξευτεί από την τουρκική επικράτεια», ανέφερε η πηγή.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν χθες (13/02) στόχους των Κούρδων της Συρίας στην επαρχία του Χαλεπιού και σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Ανατολή, οι ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, πλήττοντας στόχους του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) αλλά και στόχους του συριακού καθεστώτος.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις επιθέσεις και απαίτησε να αποσυρθούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή που κατέλαβε πρόσφατα, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

ΗΠΑ προς Τουρκία: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Να σταματήσει να πλήττει τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, αλλά και τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, κάλεσαν οι ΗΠΑ την Τουρκία, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του State Department, Τζον Κίρμπι.

«Πιέσαμε τους Κούρδους της Συρίας και τις άλλες δυνάμεις που συνδέονται με το PYD (το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να μην επωφεληθούν από την σύγχυση για να καταλάβουν νέα εδάφη. Είδαμε επίσης πληροφορίες αναφορικά με πυρά πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων και προτρέψαμε την Τουρκία να τα σταματήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κίρμπι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η Σαουδική Αραβία έστειλε πολεμικά αεροσκάφη στην τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το newsbomb, αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση της Τουρκίας Ιντσιρλίκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, επιβεβαίωσε χθες (13/02) στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Arabiya ένας Σαουδάραβας ανώτερος αξιωματικός.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως η Σαουδική Αραβία θα αναπτύξει αεροσκάφη της σε τουρκική βάση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο χώρες να αρχίσουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.