Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταγράφονται μερικά από τα μεγαλύτερα έργα της εποχής μας. Οδικά και σιδηροδρομικά, υπόσχονται να αλλάξουν τις μεταφορές με την ολοκλήρωση τους.

Ας δούμε σύμφωνα με το ypodomes ποια είναι τα πιο σημαντικά.

Ολυμπία Οδός
Τα έργα μοιράζονται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αφορά την ολοκλήρωση μετατροπής του άξονα Κόρινθος-Πάτρα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Κατασκευάζεται από το 2008 και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το 2017.

Ιόνια Οδός
Τα έργα μοιράζονται με την Περιφέρεια Ηπείρου. Αφορά την ολοκλήρωση μετατροπής του άξονα Αντίρριο-Ιωάνιννα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Κατασκευάζεται από το 2007 και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί το 2017.

Σιδηροδρομικά έργα Κιάτο-Ρίο
Τα έργα μοιράζονται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αφορά την μετατροπή της σημερινής μετρικής γραμμής σε διπλή σύγχρονη γραμμή με ηλεκτροκίνηση.  Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τμηματικά από το 2017 μέχρι το 2020. Φορέας Υλοποίησης η ΕΡΓΟΣΕ.

Έργα Γ` φάσης Λιμένα Πατρών
Τα έργα είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Με κόστος 61εκ.ευρώ και φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών.

Αυτοκινητόδρομος Αμβρακίας Οδού
Οι  4 εργολαβίες με κόστος 250εκ.ευρώ θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2017 και αναμένεται να παραδοθούν κάποια τμήματα. Θα ακολουθήσει νέα εργολαβία και ολοκλήρωση μέχρι το 2020. Φορέας Υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών.