Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… δέκα κλοπές είχαν διαπράξει το τελευταίο δίμηνο δύο άτομα που έχουν ήδη συλληφθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτος συνεργός ο οποίος μπορεί να μην συνελήφθη γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ωστόσο έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία καθώς εξιχνιάστηκαν και οι δέκα περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

Οι διαρρήκτες είχαν πάρει φόρα το τελευταίο δίμηνο και ‘χτυπούσαν’ κυρίως καταστήματα κατά τις νυχτερινές ώρες. Πρόκειται για έναν 28χρονο ρομά από το Λευκοχώρι, έναν 45χρονο από τη Γαστούνη και έναν 29χρονο ρομά από το Τραγανό. Για το μεν 28χρονο το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας είχε στοιχεία ότι εμπλεκόταν σε κάποιες διαρρήξεις και ο κλοιός έσφιγγε γύρω του και μετά τη σύλληψή του σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Μαζί του όπως αναφέρει το patrisnews συνελήφθη και ο 45χρονος συνεργός του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή δικογραφία, ενώ δεν συνελήφθη προς το παρόν ο 29χρονος, καθώς όπως προαναφέρθηκε είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Αντίστροφη μέτρηση

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Κυριακής, όταν το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας ενημερώθηκε ότι είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας ο 28χρονος και ο 45χρονος, καθώς όπως προέκυψε το απόγευμα του Σαββάτου είχαν παραβιάσει την πόρτα κατοικίας στη Γαστούνη και είχαν αφαιρέσει τρία χρυσά δαχτυλίδια, μία χρυσή βέρα, ένα ασημένιο δαχτυλίδι, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Κατά την διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από περίοικους οι οποίοι προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Την ώρα που οι δύο δράστες προσπαθούσαν να ξεφύγουν έπεσε στο έδαφος το πορτοφόλι του 45χρονου, το οποίο περιείχε την αστυνομική του ταυτότητα και την άδεια οδήγησής του, τα οποία παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης και εν συνεχεία στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και μετά τη σύλληψή τους αναγνωρίστηκαν και οι δύο από την ιδιοκτήτρια της κατοικίας και μία γειτόνισσα, ενώ στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκαν τα χρυσαφικά που είχαν αφαιρεθεί από την κατοικία της Γαστούνης και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή όμως για τους δύο διαρρήκτες, αφού το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας διενεργούσε ήδη έρευνα για κλοπές που είχαν διαπραχθεί στην Αμαλιάδα και όπως προκύπτει οι δράστες είναι οι παραπάνω.

Οι εξιχνιάσεις

Πιο συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, από τις 04:00 έως τις 04:20 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι δράστες είχαν παραβιάσει την πλαϊνή πόρτα του ΚΤΕΛ Αμαλιάδας , είχαν μπει στο εσωτερικό, είχαν παραβιάσει συρτάρια ταμείων και είχαν αφαιρέσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ περίπου. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί καφετέρια που διαθέτει κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης και είχαν καταγραφεί οι κινήσεις των δύο δραστών και χαρακτηριστικά τους, καθώς και η προσπάθεια διαφυγής τους όταν είχαν φθάσει στο σημείο αστυνομικοί. Μάλιστα στο σημείο είχε πέσει και το κινητό τηλέφωνο του ενός δράστη.

Το ίδιο βράδυ άγνωστοι είχαν σπάσει το τζάμι καταστήματος ποτοποιίας στην Αμαλιάδα και είχαν αφαιρέσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Από το υλικό της κάμερας στο ΚΤΕΛ προέκυψε ότι ο ένας εκ των δραστών ήταν ο 28χρονος και ο άλλος ο 29χρονος, ο οποίος προσήχθη χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης και ομολόγησε ότι ο ίδιος μαζί με τον 28χρονο είχαν διαπράξει την κλοπή στο ΚΤΕΛ Αμαλιάδας. Ο 29χρονος έκανε γνωστό στους αστυνομικούς ότι το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο σημείο ανήκει στον 28χρονο και τους ανέφερε ότι από κοινού με τον 28χρονο είχαν διαπράξει και την κλοπή στο κατάστημα ποτοποιίας.

 

 
 

Οι δύο δράστες είχαν χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του 28χρονου, ένα κόκκινο seat και παραδέχτηκε ότι έκλεβε μαζί του γιατί τον βοηθούσε να βρει ναρκωτικά.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο 28χρονος κατηγορείται για άλλες επτά κλοπές, τις οποίες φέρεται να διέπραξε με συνεργούς και ορισμένες εξ αυτών με τον 45χρονο.

Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερις κλοπές που είχαν διαπραχθεί σε καταστήματα της Αμαλιάδας τα ξημερώματα στις 7 Δεκεμβρίου 2015. Πιο συγκεκριμένα, δράστης ή δράστες είχαν σπάσει τη τζαμαρία ψησταριάς στον πεζόδρομο και είχαν αφαιρέσει από την ταμειακή μηχανή περίπου τριάντα ευρώ σε κέρματα. Επίσης είχαν σπάσει στην ίδια περιοχή τζαμαρία καφέ μπαρ- εστιατορίου και είχαν από την ταμειακή μηχανή περίπου 200 ευρώ, καθώς επίσης ένα laptop και διάφορα τρόφιμα και ποτά. Από τη διάρρηξη δεν είχε γλιτώσει ούτε κατάστημα πώλησης ζωοτροφών-ωδικών πτηνών στην οδό Ιπποκράτους, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει περίπου 400 ευρώ και δύο κλουβιά με καναρίνια, ενώ σε κουρείο, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, οι δράστες είχαν αφαιρέσει ένα laptop, περίπου 500 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, καθώς και προϊόντα κομμωτηρίου και η συνολική χρηματική αξία άγγιζε τις 9.150 ευρώ.

Στη Γαστούνη

Στα πλαίσια της προανάκρισης εξετάστηκαν και κλοπές που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Γαστούνης, τις οποίες φέρεται να διέπραξε ο 28χρονος, είτε με τη συμμετοχή του 45χρονου ή άλλων.

Πρόκειται για δύο κλοπές που καταγράφηκαν στις 5 Φεβρουαρίου 2016  και πιο συγκεκριμένα ένα κατάστημα οπτικών στη Γαστούνη, όπου οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία αλλά δεν πρόλαβαν να κλέψουν κάτι και ένα κρεοπωλείο από το οποίο είχαν αφαιρέσει 10 ευρώ. Επίσης στις 4 Φεβρουαρίου είχαν αφαιρέσει από καφετέρια της Γαστούνης δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Χθες το απόγευμα ο 28χρονος και ο 45χρονος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στην Ανάκριση, απ’ όπου πήραν προθεσμία και θα οδηγηθούν για να απολογηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι.