Είναι κοινός τόπος πως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση, με πολλαπλά εμπόδια, πολιτικά, γεωπολιτικά, εθνικά, που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν μας απειλεί απλά μια κακή νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική.

Βρισκόμαστε την ίδια στιγμή σε μια γεωπολιτική μέγγενη απειλών και εκβιασμών. Ή φτιάχνετε τα hot spots σύντομα ή σας διώχνουμε από τη Σένγκεν. Ή δέχεστε 1-2 εκατομμύρια πρόσφυγες και σας ελαφραίνουμε το χρέος ή σας τους στέλνουμε έτσι κι αλλιώς και σας διώχνουμε από την Ευρωζώνη. Και μνημόνιο και Grexit και αποικία-φράχτης και αποθήκη ψυχών.

Η χώρα διαλύεται και βυθίζεται. Η κυριαρχία της δεν υπάρχει. Είναι αποικία χρέους και ειδικού σκοπού διαμετακομιστικό κέντρο. Η φιλοϊμπεριαλιστική μνημονιακή κεντροαριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) χρεώνεται εξ ολοκλήρου αυτήν την «επιτυχία». Φορτώνεται μια εθνική και κοινωνική καταστροφή!

Η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» προσπαθώντας να συμβάλλει στην αναζήτηση διεξόδου από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα και ο λαός, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Η αποικία …σε κλοιό εκβιασμών και πιέσεων. Αναγκαίο ένα πολιτικό κίνημα διεξόδου».

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 7:30 μμ, στο στέκι του Δρόμου (Ιωάννη Βλάχου 35).

Ομιλητής: Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς».