Στο… μισό- σκοτάδο βρίσκονται τους τελευταίους μήνες τα Ψηλαλώνια, αφού σύμφωνα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, η πλατεία δεν φωτίζεται όπως πρέπει.

Η πλατεία τις νύχτες είναι πράγματι πιο σκοτεινή από ότι παλιότερα, όμως τα φώτα και τα φανάρια που την περιβάλλουν είναι όλα ανοικτά. Πώς γίνεται αυτό; Οι νέοι τύποι λαμπτήρων που έχει βάλει ο Δήμος Πατρέων είναι Led και με τον τρόπο αυτό έχει καταφέρει να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, ανάβοντας ταυτόχρονα τα φώτα σε καθημερινή βάση σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κέντρου.

Όμως δεν μπορεί να έχεις και «τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη» λέει ο λαός. Οι νέοι τύποι λαμπτήρων φωτίζουν με διαφορετικό τρόπο από τους κλασικούς και το φως που εκπέμπουν είναι κάπως πιο θαμπό από των άλλων.

Είναι όμως φως και προκειμένου να μην είναι όλα στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς ο Δήμος δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να φωτίζει κάθε βράδυ όλες τις περιοχές του κέντρου, οι λάμπες αυτές έδωσαν τη λύση.

Για την δημοτική αρχή, άλλωστε, είναι προτεραιότητα η εξοικονόμηση χρήματος, με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται επιπλέον η Πατρινή οικογένεια.