Τη Κυριακή έγινε στο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στο Κουκούλι η προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων. Η περιφέρειά μας έδινε 2 προκρίσεις για τους εφήβους και 1 για τις νεάνιδες.

Μεγάλη επιτυχία για τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών η πρόκριση στη τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος του παίδα Παναγιώτη Αδριανού και της κορασίδας, Βασιλικής Ηλιοπούλου.

Ο Παναγιώτης Αδριανός για να πάρει τη πρόκριση κέρδισε στα νοκ άουτ τους πολύ καλούς εφήβους Κώστα Κορδαλή της ΕΑ ΒΟΧΑΣ και Σπύρο Τζιτζιλώνη του ΟΑΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ "Ο ΛΕΩΝ" με σκορ 3-2 και 3-1 αντίστοιχα!

Η Βασιλική Ηλιοπούλου κέρδισε στο ματς πρόκρισης τη νεάνιδα Χριστίνα Αθανασοπούλου του ΑΟ ΙΦΙΤΟΣ με σκορ 3-1 αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι η κορυφαία παρουσία για τη περιοχή μας στις κατηγορίες κορασίδων και νεανίδων.

Πολύ καλές εμφανίσεις και απ' τους Αλέξανδρο Μαργαρίτη, Αθηνά Λιβιεράτου, που έχασε στις λεπτομέρειες με 3-2 από τη μεγαλύτερη της σε ηλικία Χριστίνα Αθανασοπούλου του ΑΟ ΙΦΙΤΟΣ και από τη και Μαρία Καλύβα που πέρασαν πρώτοι από το προκριματικό τους όμιλο.

Από μία ή δύο νίκες σημείωσαν επίσης ο Αλέξης Κωστακιώτης,ο Δημήτρης Παναγιώτου,ο Βασίλης Βαγενάς,ο Αργύρης Βασιλάγκος και η Μιχαέλα Ζιάκα. Πολύτιμες εμπειρίες πήραν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και η Μάγδα Ηλιοπούλου.

Μεγάλος άτυχος των αγώνων ο Θέμης Αδριανός, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και δεν μπόρεσε ν' αγωνιστεί. Μια απουσία που μπορεί να στοιχίσει τη πρόκριση στο ομαδικό της κατηγορίας εφήβων σε αντίθεση με την ομάδα νεανίδων που η πρόκριση της Βασιλικής Ηλιοπούλου έδωσε και τη πρόκριση στο ομαδικό.

Το μέλος του προπονητικού επιτελείου των Φοινίκων Θανάσης Τσοκανάς δήλωσε ότι «η προσπάθεια και η επιμέλεια στις προπονήσεις του Παναγιώτη Αδριανού τον οδήγησαν σε μια ακόμη διάκριση απέναντι σε μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αθλητές , αλλά η αναγκαστική απουσία του αδελφού του Θέμη Αδριανού μας στέρησε από τη διεκδίκηση και της δεύτερης πρόκρισης που θα σήμαινε και την απευθείας πρόκριση στο ομαδικό του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων».

Ο Φίλιππος Φιλιππακόπουλος επίσης από το προπονητικό επιτελείο των Φοινίκων δήλωσε «ότι η Βασιλική Ηλιοπούλου , παρά την απουσία της για 10 ημέρες από τις προπονήσεις λόγω τραυματισμού, έδειξε ότι είναι έτοιμη πλέον και για πανελλήνιες διακρίσεις στις τελικές φάσεις των πανελληνίων ηλικιακών πρωταθλημάτων.

Παράλληλα εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες που κάνουν πρωταθλητισμό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και στα νέα παιδιά που έρχονται στο σύλλογο ώστε να υπάρχει αυτή η συνέχεια που έχει αναδεικνύει την ομάδα μας κάθε χρόνο στις πέντε καλύτερες της Ελλάδας».