Απαντήσεις στα σενάρια παραίτησης της κυβέρνησης και στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εφημερίδα Realnews, έδωσε η Αχαιός αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας , Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8.

«Εγώ δεν συμφωνώ και το λέω ευθαρσώς με τη δήλωση του κ. Καμμένου. Ενας στρατηγός πρέπει να καθίσει όρθιος ακόμη κι αν είναι περικυκλωμένος εντελώς. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε, αλλά σε αυτή τη φάση βρίσκεται η χώρα εδώ και χρόνια» σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, συμπληρώνοντας:

«Ξέρετε τι διαπιστώνω και τώρα από αυτή τη θέση; Ότι σε κάποιες φάσεις προσπαθεί ο καθένας, η κάθε ομάδα, να σώσει τον εαυτό της. Δεν βλέπουμε συλλογικά ότι αυτό που κρατά συνεκτική την κοινωνία είναι τα πιο αδύναμα στρώματα. Αν αυτά καταρρεύσουν εντελώς, τότε έχει καταρρεύσει εντελώς η κοινωνία. Αυτά πρέπει να κρατηθούν όρθια».

Η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας συνέχισε λέγοντας: «Δηλαδή όχι πως θα κρατήσουμε τα κεκτημένα μας, αλλά πως όλη η κοινωνία θα μπορέσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να σταθεί όρθια. Εγώ δεν θεωρώ ότι όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουμε είναι δίκαια ή είναι μέσα σε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε. Γι’ αυτό έχουμε βάλει ως ορόσημο το χρέος, γιατί μία κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της δεν μπορεί να τις πραγματοποιήσει όλες στον ένα χρόνο, πρέπει να έχει ένα βάθος τετραετίας».