O Απόλλων Carna συνδύασε με νίκη τη συμπλήρωση 800 αγώνων ιστορίας στο Πρωτάθλημα από καταβολής Α’ Εθνικής. Η αχαϊκή ομάδα μετράει 268 νίκες και 532 ήττες.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τέσσερα χθεσινά (6/2) παιχνίδια στα οποία δεν υπήρξε ούτε ένας παίκτη με «νταμπλ-νταμπλ», αυτό που έγινε στην Πάτρα παρουσίασε δύο με τέτοιο επίτευγμα. Έναν από τους νικητές και έναν από τους ηττημένους.

*Ο Τόνι Γουντς έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Απόλλωνα Carna καθώς πρόλαβε σε 18:35 να σημειώσει 10 πόντους και να μαζέψει 13 ριμπάουντ.

*Ο Αμερικανός σέντερ έφτασε για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα σε «νταμπλ-νταμπλ» μετά από εκείνη του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον οποίο είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είναι ο μόνος του φετινού Απόλλωνα Carna που έφτασε σε τέτοιο επίτευγμα.

*11 από αυτά τα 13 ριμπάουντ του Γουντς ήταν αμυντικά και συνιστούν νέο ρεκόρ στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το προηγούμενο το μοιράζονταν οι Χάκετ (4η), Κοστόβ (6η), Βαν Όστρουμ (7η) και Φώτσης (16η αγωνιστική) με 10 αμυντικά ριμπάουντ.

*Παράλληλα ο 26χρονος σέντερ με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε αφενός σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου –είχε 10 κόντρα στην ΑΕΚ- και αφετέρου ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. 13 ριμπάουντ είχε και την περίοδο 2013-2014 ως παίκτης της Κηφισιάς κόντρα στη νυν ομάδα του.

*Υπάρχει όμως και συνέχεια στα ατομικά επιτεύγματα του Τόνι Γουντς που με τους 10 πόντους που σημείωσε, έφτασε τους 400 στην καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Έχοντας 4/4 βολές ο Φώτης Λαμπρόπουλος ξεπέρασε τις 100 εύστοχες στην κατηγορία. Έχει 101/144 (70,13%). Ακόμη με τη μία ασίστ που είχε χθες, ο έμπειρος φόργουορντ έφτασε τις 50 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Δύο πόντους από βολές είχε ο Νίκος Αργυρόπουλος φτάνοντας τους 1.931 στην καριέρα του στην κατηγορία και ανεβαίνοντας στην 64η θέση των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, αφού προσπέρασε κατά έναν πόντο τον Γιώργο Καλαϊτζή.

*Τους 200 πόντους ξεπέρασε ο Τόνι Μέιερ και τους 100 ο Ντέβον Σάντλερ.

*Ο Σάντλερ μάλιστα ήταν από τους κορυφαίους του χθεσινού Απόλλωνα Carna με 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του αφού τέσσερις τελικές πάσες είχε και κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

«Σκέπασαν» τα καλάθια Ουίλιαμς-Κοστόβ

Ο Λιόν Ουίλιαμς έγινε ο 3ος παίκτης της φετινής Καβάλας που σημείωσε «νταμπλ-νταμπλ» σε ένα παιχνίδι μετά από τους Ταπούτο (2) και Κοστόβ (1). Ο Αμερικανός είχε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ χωρίς να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

*Τα 11 ριμπάουντ είναι η κορυφαία του επίδοση στις τέσσερις συμμετοχές στο Πρωτάθλημα αφού είχε πέντε κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries ενώ ισοφάρισε την κορυφαία καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος αφού 20 πόντους είχε και κόντρα στους Θεσσαλούς.

*Δίπλα στον Αμερικανό ήταν ο Τσάβνταρ Κοστόβ με οχτώ πόντους, 13 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ

*Με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε, ο Βούλγαρος ξεπέρασε τα 200 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του αφού 13 είχε και στο παιχνίδι με την Κηφισιά στον πρώτο γύρο.

*Ακόμη ο Κοστόβ με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα που είχε στο παιχνίδι της Πάτρας (4/10), έφτασε τα 92 στην καριέρα του στην κατηγορία και ανέβηκε στην 6η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία της Καβάλας αφού ξεπέρασε τον Χριστόφορο Στεφανίδη (91)

*Κατά δύο πόντους βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ ο Τράβις ΜακΚί έχοντας οχτώ χθες κόντρα στον Απόλλωνα Carna.