"Βουλιάζει" από τουρίστες αυτή την περίοδο η μαγευτική Βενετία.  

Το διάσημο βενετσιάνικο καρναβάλι έχει ξεκινήσει και εκεί – σε αντίθεση με την Πάτρα- όλα, όπου και να πας στο θυμίζουν.

Η Βενετία έχει ντυθεί στα καρναβαλικά της και ορισμένοι τυχεροί από την Πάτρα βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην υπέροχη αυτή πόλη της Βόρειας Ιταλίας, με τον ιστορικό και σημαντικό πολιτισμό που έχει πίσω της.

Μία πόλη που έχει καταφέρει να αξιοποιήσει την πολιτιστική της κληρονομιά και να προσαρμόσει σε αυτή το διάσημο Καρναβάλι της. Παντού, στην Βενετία αυτή την περίοδο, συναντάς μασκαραμένους, άνδρες και γυναίκες που έχουν ντυθεί αρλεκίνοι ή με στολές της εποχής, όπου η διάσημη αυτή πόλη της Ιταλίας κυριαρχούσε εμπορικά και οικονομικά στην Μεσόγειο.


Η γνωστή comedia della arte με τις παντομίμες και το θέατρο του δρόμου, βρίσκονται αυτή την περίοδο στην πλήρη αναπαράστασή τους, με μασκαρεμένους βενετσιάνους να τις ενσαρκώνουν  και τους τουρίστες φυσικά να τους φωτογραφίζουν.

Τα υπέροχα αξιοθέατα αυτή της πόλης (η πλατεία του Αγίου Μάρκου, τα κανάλια με τους γονδολιέρηδες, η Γέφυρα των Στεναγμών και τόσο άλλα), έχουν πάρει έτσι αυτή την περίοδο μία καρναβαλική απόχρωση, πάντα στο πνεύμα του διάσημου βενετσιάνικου Καρναβαλιού.

Ενός Καρναβαλιού που έχει διαμορφώσει την δική του ταυτότητα, ανάλογη με τον πολιτισμό και την παράδοση αυτής της πόλης, έχοντας αξιοποιήσει όλα αυτά τα στοιχεία προς όφελος της τουριστικής δυναμικής και της τοπικής της οικονομίας.

Ότι δηλαδή δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Πάτρα…  

(Οι φωτογραφίες είναι από Πατρινούς που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Βενετία και τις ανέβασαν στο facebook).