Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Ψαροφαίου και των Προσφυγικών, με τα συνεχόμενα κρούσματα επεισοδίων και κλοπών που γίνονται από συμμορίες νεαρών που αποτελούνται κυρίως από άτομα ρομά.

Στο Ψαροφάι, νεαροί που έχουν γίνει «ομάδα», έχουν προχωρήσει σε αρκετές πράξεις βίαιης συμπεριφοράς και επιθέσεων, ακόμα και σε ανηλίκους. Η συμμορία αυτή που έχει μέλη της άτομα που είναι επίσης ανήλικα δρα στην περιοχή του Ψαροφαίου και στους γύρω δρόμους.

Οι νεαροί ζητούν από συνομήλικους τους να τους δώσουν τα κινητά τους, τα λεφτά που ενδεχομένως να έχουν πάνω τους, ενώ πρόσφατα σε γήπεδο μπάσκετ της περιοχής ζήτησαν από τα παιδιά που έπαιζαν εκεί τα αθλητικά τους παπούτσια και την μπάλα.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στην περιοχή των Προσφυγικών, όπου εκεί οι παρέες νεαρών ρομά, έχουν αφήσει τα προσχήματα και προχωρούν συχνά – πυκνά σε μικρόκλοπές, σε περαστικούς στον δρόμο, σε μαγαζιά, ακόμα και σε σπίτια.

Οι κάτοικοι των Προσφυγικών έχουν ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας, η οποία έχει αυξήσει τους ελέγχους και τις περιπολίες στους δρόμους της συνοικίας, χωρίς όμως οι ομάδες των νεαρών ρομά να σταματούν τις παραβατικές συμπεριφορές που έχουν.