Σχεδόν 20 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Τιτανικός», η πρωταγωνίστριά του Κέιτ Γουίνσλετ παραδέχεται: «Υπήρχε αρκετός χώρος στη σχεδία. Ξέρω, ξέρω… Συμφωνώ πως ο Τζακ θα μπορούσε να χωρέσει σε εκείνο το κομμάτι πόρτας».

Η σκηνή της ταινίας, όπου οι ερωτευμένοι Τζαν (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) και Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) αποχωρίζονται για πάντα μετά το ναυάγιο του πλοίου, είχε προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση αλλά και αγανάκτηση στους θεατές της ταινίας. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνταν για ποιο λόγο δεν ανέβηκε ο Τζακ μαζί με τη Ρόουζ στο ξύλο για να σωθεί, αλλά αντιθέτως πέθανε στα παγωμένα νερά.


Τελικά η ηθοποιός έδωσε σε χθεσινή συνέντευξη την απάντησή της στους θαυμαστές, ομολογώντας πως όντως ο Τζακ θα μπορούσε να χωρέσει και να σωθεί, αν η Ρόουζ έκανε λίγο πιο πέρα…


Πάντως σε δηλώσεις του το 2012, ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Κάμερον, απαντώντας στην κριτική που δεχόταν για το ζήτημα, είχε δηλώσει: «Μισό λεπτό, να καλέσω τον Σαίξπηρ να τον ρωτήσω για πιο λόγο ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα έπρεπε να πεθάνουν».