Το όνειρο των σκεϊτάδων της Πάτρας για την δημιουργία ενός scate park φαίνεται ότι πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr η δημοτική Αρχή της Πάτρας και οι υπεύθυνοι για τα θέματα αθλητισμού του Δήμου, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της δημιουργίας skate park, στο νότιο πάρκο της Πάτρας, στην περιοχή της παραλιακής ζώνης.

Οι πιέσεις, έτσι, των φίλων του skateboard προς τους εκάστοτε αρμόδιους αναμένεται να έχουν θετικό αποτέλεσμα, έστω και ύστερα από αρκετά χρόνια. Στις προσθέσεις της δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός skate park που να αποτελεί μία ενότητα με την πίστα ανώμαλου δρόμου ποδηλασίας (pump track) που ήδη έχει διαμορφωθεί.  

Αυτό που θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, από τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου είναι το ακριβές σημείο που θα φτιαχθεί το skate park μέσα στα όρια του νοτίου πάρκου της παραλιακής ζώνης στην Ακτή Δυμαίων.

Το αρχικό σχέδιο του Δήμου θα είναι να δημιουργηθεί πρώτα μία πίστα skate για αρχάριους, με την προοπτική ότι θα υπάρχει η δυνατότητα στον χώρο για να προστεθεί στο άμεσο μέλλον μία ακόμα που θα αφορά τους πιο προχωρημένους στο skate.

Η Πάτρα, άλλωστε, έχει αρκετά παιδιά που έχουν διακριθεί στο skateboard, παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχαν οι ανάλογες δομές και αυτό που θέλει η δημοτική Αρχή είναι να έρθει σε επικοινωνία και συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε το skate park που θα φτιαχθεί θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Στα σχέδια της επιτροπής για τα θέματα αθλητισμού του Δήμου είναι γενικότερα η δημιουργία πρωτοποριακών δομών για εναλλακτικές μορφές αθλημάτων ή extreme sports, δομές που με δυσκολία συναντάς σε άλλες πόλεις της χώρας.

Για παράδειγμα, εξετάζεται, το ενδεχόμενο για την δημιουργία χώρου Crossfit, δηλαδή για άσκηση σε δασώδη περιοχή, με το Δασύλλιο να βρίσκεται στα υπόψη των σκέψεων των αρμοδίων. Ωστόσο, πάνω στο θέμα των δομών αυτών προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία skate park.