Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την Αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πατρών και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει το Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα:

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2016 στη Πάτρα και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Πανεπιστημιακούς, Σχολ. Συμβούλους, Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδ/σης, Διδάκτορες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μαθητές και γονείς. Στις εργασίες του Συνεδρίου περιλαμβάνονται επιστημονικές ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, καθώς και εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό.

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στα γνωστικά αντικείμενα της Π/θμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Σχεδιασμός και υλοποίηση διαθεματικών-διεπιστημονικών διδακτικών σεναρίων στην Π/θμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
3. Μέθοδοι και πρακτικές εφαρμογές που αναπτύσσουν τη δημιουργική μάθηση, την κριτική σκέψη, τις κοινωνικές δεξιότητες και τη συναισθηματική νοημοσύνη των μαθητών.
4. Διασύνδεση Π/θμιας με Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
5. Διασύνδεση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Ερευνητικά κέντρα.
6. Προσέγγιση κρίσιμων και αυξημένης δυσκολίας εννοιών στη διδακτική πράξη.
7. Έρευνα στην εφαρμογή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.
8. Πολιτισμός και Εκπαίδευση. Παιδαγωγική αξιοποίηση της τέχνης στο σχολείο.

Συνδιοργανωτές:
Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε βρείτε στη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://synedriopplpp.wix.com/plpp