Εδώ η μελέτη, εκεί η μελέτη, που είναι η μελέτη; Είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, σχεδιάζει να μετατρέψει τον χώρο των Παλαιών Σφαγείων σε Καρναβαλικό χωριό.

Στόχος των αρμοδίων για να επιτευχθεί αυτό είναι να μπορέσουν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έτσι ώστε να προχωρήσει το έργο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμο το Καρναβαλικό χωριό.

Το θέμα όμως είναι ότι για να ενταχθεί η… Καρναβαλούπολη στο όλο πρόγραμμα και να βρει μία μόνιμη στέγη, σε έναν ιδανικό χώρο όπως είναι αυτός των Παλαιών Σφαγείων, χρειάζεται η σχετική μελέτη του όλου έργου.

Η μελέτη αυτή λοιπόν υπάρχει, μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr έχει εξαφανιστεί. Ο Δήμος είχε συντάξει σχετική μελέτη εδώ και αρκετά χρόνια, επί Δημαρχίας Ανδρέα Φούρα και μάλιστα την είχε δώσει σε ιδιώτη που είχε πληρωθεί για τις υπηρεσίες του.

Οι υπάλληλοι του Δήμου, αυτές τις μέρες έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τις υπηρεσίες για να βρεθούν τα εν λόγω έγγραφα, όμως αυτά δεν υπάρχουν πουθενά. Η μελέτη για την ώρα παραμένει άφαντη.

Κάτι που σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί θα πρέπει να συνταχθεί νέα και να ξεκινήσει από την αρχή μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα η οποία όταν ολοκληρωθεί, το πρόγραμμα ενδεχομένως να έχει κάνει «φτερά».

Άρα και η χρηματοδότηση του έργου που φυσικά έχει ανάγκη ο θεσμός του Πατρινού Καρναβαλιού και η ίδια η πόλη, καθώς το Καρναβαλικό χωριό, εκτιμάται ότι θα βάλει τις βάσεις για να έχει μία τουριστική δυναμική το Kαρναβάλι όλους τους μήνες του χρόνου.