Ακόμα περιμένουν στη Μαιζώνος το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων», την στιγμή που ο χειμώνας έχει φτάσει για τα καλά και στους δρόμους της Πάτρας υπάρχουν άνθρωποι δίχως στέγη που τουρτουρίζουν από το κρύο.

Η δημοτική αρχή έχει ετοιμάσει όλα τα χαρτιά που απαιτούνται για την ένταξη στο πρόγραμμα αυτό, εδώ και δύο μήνες, όμως η γραφειοκρατία των κεντρικών μηχανισμών έχει φέρει τα πράγματα έτσι, που τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Το πρόγραμμα είχε εγκρίνει αρχικά 25 θέσεις φιλοξενίας για τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης, αριθμός που με ενέργειες του Κοινωνικού Οργανισμού είχε ανέβει στους 40 με 45.

Ούτε 25, ούτε 45 όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ωφελούμενοι του προγράμματος αυτού, καθώς έχει καθυστερήσει η έναρξή του από τους κεντρικούς μηχανισμούς, που δίνουν από μέρα σε μέρα παράταση και αναβολές.

Όλα αυτά την στιγμή που ο αριθμός των αστέγων από 70 έχει φτάσει τους 100 και το κρύο έχει μπει για τα καλά στην Πάτρα. Για την ώρα μοναδικό κατάλυμα για τους αστέγους της Πάτρας είναι η πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος και το Δημοτικό Υπνωτήριο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ξανά.