«Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση είναι η Πάτρα, σύμφωνα με σχετικό πίνακα που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με το πίνακα αυτό στην Πάτρα έχουν βεβαιωθεί 13.201 παραβάσεις σταθμεύσεων, στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έως και τις 30 Σεπτέμβρη.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα στο σύνολο της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, οι κλήσεις που έχουν επιδοθεί από τις κατά τόπου υπηρεσίες για παράνομη στάθμευση φτάνουν τις 21.235, εκ των οποίων οι 15.133 αφορούν το νομό Αχαΐας.

Η Πάτρα έχει τις περισσότερες κλήσεις για παράνομη στάθμευση και το νούμερο των 13.201 παραβιάσεων αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Πρόβλημα που έχει να κάνει με την παράνομη στάθμευση, σε πεζόδρομους, σε διασταυρώσεις και το διπλοπαρκάρισμα. Γιατί η παράνομη στάθμευση εμποδίζει την κυκλοφορία.

Την ίδια στιγμή το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την δημοτική αρχή να έχει εντάξει το κυκλοφοριακό στο ζήτημα της παραλιακής ζώνης, με την δημιουργία παρκινγκ.

Ωστόσο, ανολοκλήρωτα παραμένουν έργα που θα είχαν δώσει μία ανάσα στο όλο πρόβλημα, όπως η μίνι περιμετρική και η διάνοιξη της Κανακάρη. Το πρόβλημα βέβαια πέρα από όλα τα παραπάνω έχει να κάνει και με την νοοτροπία των Πατρινών οδηγών που ασφαλώς θα πρέπει να αλλάξει. Διαφορετικά ότι και να φτιαχτεί δεν γίνεται τίποτα…