Τα Εκπαιδευτήρια "Αναγέννηση ΙΚΕ" σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής: Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η Σκακιστική Εκδήλωση με την επιμέλεια της Νηπιαγωγού μας και National Instructor, Αθανασίου Μαρία.

Επίσημος προσκεκλημένος της Εκδήλωσης ήταν ο Πρωταθλητής Ελλάδας, διεθνούς φήμης Grand Master και Ομοσπονδιακός Διαιτητής, Αθανάσιος Μαστροβασίλης. Μας μίλησε για τις εμπειρίες του σχετικά με το σκάκι από τα παιδικά του χρόνια έως σήμερα. Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να καθιερωθεί το σκάκι στα σχολεία ως δραστηρίοτητα της ευέλικτης ζώνης , καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών μας!

Στη συνέχεια έπαιξε Simultane Chess με 35 παιδιά (μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας και αθλητές της ΕΑΠ και ΝΕΠ Πάτρας) δίνοντάς τους συμβουλές πάνω στο σκάκι και όντας για αυτά ζωντανό παράδειγμα του "ευ αγωνίζεσθαι".

Ταυτόχρονα ο Νίκος Ντίρλης, Fade Trainer από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Σκακιού της Δανίας συζήτησε με τους παρευρισκόμενους θέματα γύρω από την Ιστορία, τους Αγώνες και τα Ρεκόρ του Σκακιού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένας Αγώνας Επίδειξης "Hand and Brain" με τη συμμετοχή των τριών Σκακιστών και του δασκάλου μας Γεωργίου Σκόνδρα.

Στο τέλος κάθε παιδί που αγωνίστηκε στο Simultane Chess με τον Αθανάσιο Μαστροβασίλη, πήρε Δίπλωμα Συμμετοχής από τον Πρωταθλητή Ελλάδας καθώς και ένα βιβλιαράκι με πληροφορίες για το σκάκι, τα πρόσωπα και τις δράσεις της εκδήλωσης!