Χιλιάδες πιστών πέρασαν αυτές τις μέρες από τον Ιερό Ναό της Παντάνασσας που άνοιξε τις πύλες του μετά το έργο της ανακαίνισης και της αναστήλωσης του που ολοκληρώθηκε.

Τα θυρανοίξεια του ναού πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον κόσμο να συρρέει για να προσκυνήσει και να ανάψει ένα κεράκι. Ο αριθμός των πιστών που συνέρευσε όλες αυτές τις μέρες στην Παντάνασσα είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Πάνω από 10.000 πιστοί, σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς πέρασαν από τον επιβλητικό και αρχιτεκτονικά υπέροχο αυτόν ναό που πλέον κοσμεί το κέντρο της Πάτρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι της ενορίας μοίρασαν στους πιστούς πάνω από 3. 000 φακέλους που περιείχαν την ιστορία του ναού της Παντάνασσας, μαζί με μία αναμνηστική εικονίτσα της Παναγίας Παντάνασσας. 

Ακόμα και μετά το τέλος των εκδηλώσεων η ροή των πιστών ήταν συνεχής, ενώ η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύεται και από την τεράστια διάθεση κεριών και λαμπάδων που έλαβε χώρα. Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις των πιστών από την εξωτερική όψη του ναού και τους εσωτερικούς του χώρους; Είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές…