Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε συνήθως; Πετάγεστε απότομα από το κρεβάτι, κάνετε ένα ντους, τρώτε γρήγορα και ντύνεστε για να φύγετε;

Υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε τα πρωινά και είτε το πιστεύετε είτε όχι οι μικρές λεπτομέρειες έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία μας.


1. Μην πετάγεστε απότομα από το κρεβάτι! Να σηκώνεστε πάντα με αργό ρυθμό.

Υπάρχουν δυο σοβαρά κακές συνήθειες εδώ. Η πρώτη είναι ότι ρυθμίζετε στο ξυπνητήρι με ένα διαπεραστικό ήχο και το δεύτερο είναι ότι πετάγεστε απότομα από το κρεβάτι. Να θυμάστε ότι έχετε περάσει 6 με 8 ώρες σε επίπεδη θέση και πρέπει να αφήσετε τη στάση του σώματός σας να επανέλθει σταδιακά σε κάθετη θέση.

Αν σηκωθείτε απότομα από το κρεβάτι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αισθάνεστε ναυτία. Γι αυτό ξεκινήστε από σήμερα ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Σηκωθείτε από το κρεβάτι σας με αργό ρυθμό σαν να είναι μια τελετουργία χαλάρωσης.
Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας 10 λεπτά νωρίτερα απ” ότι συνήθως και βάλτε μια χαλαρωτική μουσική. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το κλασσικό «μπιπ-μπιπ-μπιπ».
Τεντώστε λίγο τα χέρια σας. Ενώστε τα χέρια σας και μετά τεντώστε τα πάνω από το κεφάλι σας. Στη συνέχεια τεντώστε το ένα προς τα αριστερά και το άλλο προς τα δεξιά.
Τώρα στρίψτε το λαιμό σας και προς τις δυο κατευθύνσεις κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Να θυμάστε ότι όλες σας οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με αργούς ρυθμούς.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αισθάνεστε έτοιμοι;


2. Φεύγοντας από το σπίτι χωρίς πρωινό: Μεγάλο λάθος!

Πρέπει να ετοιμάσετε τα παιδιά, να τα πάτε στο σχολείο και αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά. Να τους ετοιμάζετε μεσημεριανό, να τα κάνετε μπάνιο, να τα ντύνετε, να πηγαίνετε βόλτα το σκύλο… τόσα πολλά πράγματα! Και πολλές φορές σπαταλάτε τόσο πολύ χρόνο βοηθώντας όλους τους υπόλοιπους να φύγουν από το σπίτι καλά ταϊσμένοι και να είναι όλοι στην ώρα τους που τελικά ξεχνάτε τον εαυτό σας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε τα πρωινά.

Ξυπνήστε νωρίτερα ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο. Είναι σημαντικό να είστε ήρεμοι και χαλαροί τα πρωινά, με αρκετό χρόνο να ετοιμάσετε το πρωινό.
Πολλοί άνθρωποι το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν ξυπνούν το πρωί είναι να πίνουν μια κούπα καφέ και τίποτα άλλο. Αυτό είναι ένα ακόμα λάθος. Το καλύτερο είναι να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ζεστό ποτήρι νερό με χυμό λεμόνι και στη συνέχεια μετά από 15 με 20 λεπτά να το συνοδεύσετε με ένα πρωινό γεύμα. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάλειμμα κάνοντας ένα ντους. Μετά από αυτό μπορείτε να απολαύσετε μια κούπα καφέ που να συνοδεύεται από φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και φυσικά από ένα κομμάτι φρέσκο φρούτο. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγετε από το σπίτι σας γεμάτοι ενέργεια και με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.


3. Μόλις ανοίγετε τα μάτια σας ελέγχετε το κινητό σας

Θέλετε να μάθετε τι γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δείτε τι νεότερο υπάρχει από χθες το βράδυ ή να ελέγξετε τα μηνύματά σας. Έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας γι αυτό! Το καλύτερο είναι να ξυπνήσετε χαλαροί και να αποχωριστείτε για λίγο την τεχνολογία.

Αντ” αυτού, σηκωθείτε από το κρεβάτι κάντε ένα ντους και φάτε το πρωινό σας δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο για να παίρνετε λίγο καθαρό αέρα. Κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων λεπτών της ημέρας είναι καλύτερα να μένετε μακριά από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές.


4. Κάνετε ντους με πολύ ζεστό νερό

Σίγουρα λατρεύετε να κάνετε μπάνιο με πολύ ζεστό νερό αλλά αυτό δεν είναι πάντα και η καλύτερη ιδέα και ειδικά τα πρωινά. Αυτή την ώρα της ημέρας θα πρέπει να ξεκινήσετε με περισσότερη ενέργεια και για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να κάνετε ντους με χλιαρό ή με κρύο νερό. Το καλύτερο είναι να ξεκινάτε το ντους σας με χλιαρό νερό και στη συνέχεια να ξεπλένεστε με κρύο νερό και κυρίως τα πόδια σας.

Ρίχνοντας κρύο νερό στις γάμπες σας, προστατεύετε τα πόδια σας από το πρήξιμο ή την κούραση και πολλές φορές αναζωογονεί τα πόδια και τα προετοιμάζει για τις δουλειές της ημέρας. Γιατί δεν το δοκιμάζετε από αύριο; Θα δείτε πόσο καλά θα σας κάνει να αισθανθείτε!


5. Φεύγετε από το σπίτι κακοδιάθετοι

Ξέρετε ότι έχετε μπροστά σας μια ολόκληρη ημέρα με αναρίθμητες δουλειές και έτσι φεύγετε από το σπίτι βιαστικά έχοντας στο μυαλό σας μια σειρά από δουλειές που πρέπει να κάνετε. «Έίμαι τόσο κουρασμένος/η, πώς θα περάσει αυτή η μέρα;!» αυτό είναι κάτι που αναρωτιόμαστε αρκετά συχνά όλοι μας ή ακούμε τους άλλους να το λένε.

Οι αρνητικές σκέψεις εμποδίζουν την ευεξία σας και χαμηλώνουν την ποιότητα της ζωής σας και το κάνουν τόσο αθόρυβα που πολλές φορές δύσκολα το παρατηρείτε. Καταλήγετε να κάνετε πράγματα που δεν απολαμβάνετε και χάνετε όλα τα σημαντικά. Από αύριο προσπαθήστε να δοκιμάσετε το εξής: Βγείτε από το σπίτι με άλλη διάθεση και προσπαθήστε να αποτυπώσετε στο μυαλό σας τις παρακάτω ιδέες:

Σήμερα θα μου πάνε όλα καλά, είμαι σίγουρη ότι η σημερινή ημέρα θα είναι τέλεια.
Θα προσπαθήσω να απολαύσω ό,τι πρόκειται να κάνω σήμερα και θα αποδεχτώ οτιδήποτε μου συμβεί. Φεύγω από το σπίτι μου χαλαρή, θα περπατήσω μέχρι τη δουλειά μου και θα απολαύσω το περιβάλλον γύρω μου: τους ανθρώπους, τις βιτρίνες, τα πάρκα.
Θα προσπαθήσω να δω την καλύτερη πλευρά των συναδέλφων μου και των ανώτερών μου στη δουλειά.
Θα κάνω την καλύτερη δουλειά σήμερα. Το πιο σημαντικό είναι να αισθάνομαι περήφανη για τον εαυτό μου.
Λοιπόν, τελείωσα για σήμερα και θα έχω μια μικρή ανταμοιβή γι αυτό. Κάτι απλό: Θα σταματήσω για ένα καφέ σε αυτό το όμορφο πάρκο, θα πάω για περπάτημα ή θα τηλεφωνήσω σε κάποιον που έχω πολύ καιρό να ακούσω.
Τώρα μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν πολλά μικρά λάθη που κάνουμε όταν ξυπνάμε τα πρωινά. Είναι βασικά πράγματα τα οποία μέρα με τη μέρα υποβαθμίζουν την υγεία μας. Έτσι προσπαθήστε να μην ξεχνάτε ότι: η ποιότητα της ζωής σας εξαρτάται από το να απολαμβάνετε το κάθε λεπτό και να είστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Γιατί δεν ξεκινάτε από σήμερα;