Μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχτηκε στο Σεν Ντενί κατά τη διάρκεια εφόδου της Αστυνομίας στην περιοχή του Σεν Ντενί.  Οι δυνάμεις Ασφαλείας είχαν περικυκλώσει κτίριο στο οποίο εικάζεται ότι έχει καταφύγει ο Νο1 καταζητούμενος Abdelhamid Abaaoud. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι νεκροί μέχρι στιγμής μπορεί να είναι τρεις.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι, όλα άρχισαν με μια έκρηξη που ακούστηκε στην περιοχή. Αμέσως μετά ακούστηκε μια ακόμα και στη συνέχεια άλλες δύο. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη ακούστηκε στις 4.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑP μια γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά τα πυροδότησε και είναι νεκρή. Η γυναίκα ήταν η μία εκ των βασικών υπόπτων που κυνηγούσε η Αστυνομία. Οι πληροφορίες βέβαια είναι συγκεκχυμένες καθώς η επιχείρηση είναι ακόμα εν εξελίξει. 

Τρία φορτηγά με στρατιώτες κατέφθασαν πριν από λίγο και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από την περιοχή. 

Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά.

Tρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ αρχικά η Αστυνομία καταζητούσε μόνο τον Abdelhamid Abaaoud, αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι υπήρχε και ένατο άτομο που συνέργησε στις επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Δείτε εδώ LIVE από το FRANCE 24:


Δείτε εδώ LIVE από το Ruptly TV:



Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από τον 9ο δράστη, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας έχουν εντοπιστεί δύο με τρία ύποπτα άτομα.

Για λόγους ασφαλείας, η συγκεκριμένη πολυκατοικία και γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν από τους ενοίκους.

Στόχος ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων;

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο Βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, είναι ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σεν Ντενί, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, προς το παρόν, όπως αναφέρει το newsbomb, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός άνδρας, που είναι ενεργό μέλος του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Την ίδια ώρα, πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, την οποία επικαλείται και πάλι το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.