Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας και φροντίδας αδέσποτων, ο Σύλλογος Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου αναμένεται να κλείσει τις πόρτες του για πάντα.

Μη θέλοντας να αφήσουν στο δρόμο τα σκυλάκια που φιλοξενούν, οι υπεύθυνοι κάνουν έκκληση σε οικογένειες που αγαπούν και θέλουν να υιοθετήσουν τους τετράποδους φίλους μας.


Ποια διαδικασία χρειάζεται να ακολουθηθεί για την υιοθεσία ενός ζώου από τον Σύλλογο;

Μπορείτε είτε να περιηγηθείτε οι ίδιοι στον χώρο του και να δείτε τα σκυλάκια που φιλοξενούνται, είτε να ρίξετε μια μάτια στο περιοδικό "Μουσούδα" που εκδίδεται κάθε 4 μήνες από τα μέλη του Συλλόγου και περιέχει φωτογραφίες και πληροφορίες για όλα τα ζώα που είναι διαθέσιμα προς υιοθεσία. 

Εάν νιώσετε ότι βρήκατε το τέλειο κατοικίδιο και μελλοντικό πιστό σύντροφο, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους και να προχωρήσετε.

Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρώ για να πάρω ένα σκυλάκι;

Προφανώς το να έχει κανείς κατοικίδιο είναι υπόθεση που απαιτεί όχι μόνο αγάπη προς αυτό, αλλά και συνέπεια στις υποχρεώσεις, ως "αφεντικό" του.

Πριν αποφασίσετε να πάρετε στο σπίτι έναν τετράποδο φίλο, σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό χώρο, αλλά και χρόνο γι' αυτόν.

Καλό θα ήταν επίσης να σιγουρέψετε πως δε θα δημιουργηθούν προβλήματα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή τα γειτονικά σπίτια. Δυστυχώς για κάποιους οι φόλες είναι απλό παιχνίδι, ακόμη και στις μέρες μας...

Υπάρχει οικονομικό κόστος;

Η υιοθεσία από τον Σύλλογο του Πανεπιστημίου είναι απολύτως δωρεάν για όλους. Παρ' όλα αυτά, 15 με 20 μέρες μετά από αυτήν, αφού είστε σίγουροι πλέον ότι σας ενδιαφέρει να κρατήσετε το ζώο, θα κληθείτε να του περάσετε μικροτσίπ, το οποίο κοστίζει 30 ευρώ και απαιτείται από τον νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία Pedigree, ανταμείβει τους νέους ιδιοκτήτες, κάνοντας τους δώρο σκυλοτροφή για 6 μήνες. Η διαδικασία για απόκτησή τους είναι πολύ απλή και γίνεται απλά με την καταχώρηση του μοναδικού κωδικού του μιρκοτσίπ, στο site της εταιρίας.

Ο Σύλλογος από την πλευρά του, προσπαθώντας να προωθήσει όσο περισσότερο μπορεί τις υιοθεσίες, δίνει δωρεάν το πρώτο από τα 3 εμβόλια που είναι απαραίτητα για κάθε κατοικίδιο, αλλά και προχωράει στην δωρεάν στείρωση τους εάν κριθεί απαραίτητο.

Γιατί να υιοθετήσω ένα αδέσποτο;

Πέραν της συντροφικότητας και της πίστης που διακρίνουν τα σκυλιά (δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι τα αποκαλούν "ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου"), το να υιοθετήσει κανείς ένα αδέσποτο, αποτελεί σίγουρα πράξη αγάπης, αλλά και καλό παράδειγμα για όλους. Δε χρειάζεται το κατοικίδιο μας να είναι κάποιας ακριβής ράτσας για να είναι έξυπνο ή υγιές.

Άλλωστε τα αδέσποτα, είναι συνήθως πολύ πιο φιλικά και κοινωνικά, τόσο με τα υπόλοιπα ζώα, όσο και με τους ανθρώπους, μιας και έχουν συνηθίσει στις αρκετά αντίξοες συνθήκες του δρόμου. Δείτε την υιοθεσία ως μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης.


Αυτές είναι μερικές από τις "μουσούδες" που περιμένουν να βρουν σπίτι, προτού κλείσει ο Σύλλογος οριστικά: