Σε παρατεταμένη «φυτοζωία» έχουν μπει οι τοπικές εφημερίδες, αλλά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιοχής, με τους εργαζόμενους να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν όρθια τα ΜΜΕ, μένοντας όμως ταυτόχρονα αρκετούς μισθούς «μέσα».

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις εφημερίδες, δύο τουλάχιστον από τις καθημερινές, λειτουργούν χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι αντί για μισθό,  παίρνουν χαρτζιλίκια των 50 και των 100 ευρώ κάθε εβδομάδα σχεδόν.

Όμως και στις άλλες δύο εφημερίδες που θεωρούνται μεγαλύτερης κυκλοφορίας η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς στους περισσότερους εργαζόμενους οφείλονται από δύο έως και πέντε μισθοί μηνών.

Βλέπετε, τα έσοδα για τις εφημερίδες έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν υπάρχουν διαφημίσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από τις κρατικές διαφημίσεις, δεν μπορούν να τις πάρουν όλες από την στιγμή που ισχύει ο νόμος περί οφειλών στο δημόσιο.

Όσο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς; Η κατάσταση εκεί είναι ακόμα χειρότερη, με πολλά κανάλια να χρωστούν δεκάδες χρήματα σε εργαζόμενους τους, εκ των οποίων αρκετά από αυτά οι περισσότεροι τα έχουν ήδη ξεγράψει.

Η κρίση, λοιπόν, έχει χτυπήσει για τα καλά τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία εκτός της κρίσης έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία της πολιτείας και του κράτους που τα έχουν αφήσει στο έλεος του θεού. Και αυτά που την πληρώνουν φυσικά, περισσότερο από όλα είναι τα πιο ακριβά σπορ του είδους, οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις…