Ένα «εκρηκτικό» διήμερο γεμάτο αγωνιστική δράση, γκάζια, αδρεναλίνη, πρωτότυπα events, επιδείξεις που έκοβαν την… ανάσα, αντίκες και ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Πατρινοί, αλλά και χιλιάδες θεατές που πιστοί στο ραντεβού τους με την… παράδοση παρακολούθησαν το 7οPICK ΛΟΥΞ Cola, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου στην «καρδιά» της Πάτρας.

Το κέντρο της πόλης για δύο ημέρες μετατράπηκε σε πίστα και οι οδηγοί καρτ που συμμετείχαν στους αγώνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα, φθάνοντας στο «πικ» την ταχύτητα και τον συναγωνισμό. Πλήθος κόσμου βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων, ενώ η πλατεία Γεωργίου, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σταθμό pit.

Εκτός όμως, από τους επισκέπτες και τους θεατές που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με το θέαμα που προσέφεραν απλόχερα οι διαγωνιζόμενοι, αλλά και οι ομάδες με τα ριψοκίνδυνα show που έκοβαν την ανάσα, τη διοργάνωση παρακολούθησαν και δεκάδες ανταποκριτές ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι αναγνώρισαν για ακόμη μία φορά την Οργανωτική επιτυχία του θεσμού, αλλά και τη συμβολή της διοργάνωσης στην ανάδειξη και προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Πάτρα μετά την επιτυχία και του 7ου PICK ΛΟΥΞ Cola απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι κρατά τα «σκήπτρα» στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και υπόσχεται ακόμη πιο δυνατές συγκινήσεις.

Άλλωστε, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και το ενδιαφέρον του για τις διήμερες αγωνιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις δείχνει το δρόμο για τη διεύρυνση της διοργάνωσης που ήδη έχει καταστήσει την πόλη σε «Μονακό των καρτ» σε ολόκληρη την Ευρώπη με πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομία. 


Ζέσταμα και ταχύτητα

Το αγωνιστικό μέρος του 7ου PICK ΛΟΥΞ Cola ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με τις δοκιμαστικές διαδρομές, προκειμένου οι διαγωνιζόμενοι να ελέγξουν τις πίστες, ώστε στη συνέχεια να ριχτούν στη «μάχη» του χρονομέτρου που θα τους έδινε την κατάταξή τους στους ημιτελικούς.

Το αγωνιστικό μέρος του Σαββάτου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, δίνοντας τη σκυτάλη σε επιδείξεις και πρωτότυπα events. Οι αγώνες κορυφώθηκαν και για τις πέντε κατηγορίες το μεσημέρι της Κυριακής με την απονομή των κυπέλων και των δώρων στους νικητές. Να σημειωθεί, πως κι εφέτος οι αγώνες διεξήχθησαν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, για την οποία φρόντισαν κι εφέτος τα έμπειρα στελέχη της ΟΜΑΕ και του ΑΟΠ. 


Παρέλαση Οχημάτων

Φέτος το ρόλο του safety car (πλοηγός) του αγώνα είχε η εκπληκτική αγωνιστική Ferrari 458 Challenge, η μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα της εταιρείας Speed Sector, η οποία έκλεψε τα βλέμματα των θεατών που έσπευσαν να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία.

Μετά το τέλος των ημιτελικών, τα supercars της Speed Sector, Porsche 997 GT2, Ferrari F430 Spider, Corvette Z06, Porsche 911 Turbo PDK, Mazerati Gram Turismo, Ferrari F430, Porsche 991, Carrera S, BMW M3 E92, Nissan GTR «παρέλασαν» στις πίστες, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά.

Ακολούθησε η «παρέλαση» οχημάτων της ΦΙΛ.Π.Α. η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, χαρίζοντας στο κοινό εικόνες μιας άλλης εποχής, ενώ αμέσως μετά οι θεατές, παρακολούθησαν αγωνιστικά οχήματα που σε λίγες ημέρες θα πάρουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολης.

Στην πίστα βρέθηκαν όμως, και οι Formula Gloria, εντυπωσιακές όπως πάντα, ενώ το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν και τα οχήματα Formula των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας καθώς και του ΤΕΙ Πειραιά που απέδειξαν πως η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες. Τέλος, ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που εμφανίστηκαν στην πίστα, οι LANCIA Delta INTEGRALE του club «Delta Integrale Hellenic».


Η αδρεναλίνη στο... "κόκκινο"

Οι θεατές ανυπομονούσαν για τη στιγμή της εμφάνισης της ακροβατικής ομάδας «Arrepiado», η οποία κάθε χρόνο με τις επιδείξεις της κόβει την… ανάσα.

Ο μοναδικός Ricardo από την Πορτογαλία, επικεφαλής της ακροβατικής ομάδας χάρισε στους θεατές μοναδικές στιγμές με ριψοκίνδυνα ακροβατικά πάνω σε γουρούνα, σε μηχανή, αλλά και στο ειδικά διαμορφωμένο του όχημα SMART. Επίσης, οι θεατές απόλαυσαν ένα υπέροχο Drift Show από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο οι οποίοι άφησαν τα σημάδια και τον καπνό από τα λάστιχα των Toyota Supra & Nissan 200sx.

Στη διάρκεια του διημέρου λειτούργησε στην πλατεία Γεωργίου το «Λουξ Cola in action park» το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη διοργάνωση και μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Λέσχης «ΗΔΥΦΩΣ», στο πλαίσιο έκθεσης φωτογραφίας με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του P.I.C.K. 


Εκρηκτική συναυλία

Στο σημείο της εκκίνησης των καρτ βρέθηκε κι εφέτος η εντυπωσιακή, Κατερίνα Στικούδη, η οποία μαζί με τους Master Tempo έδωσαν μία εκρηκτική συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου.

Κατερίνα Στικούδη και Master Tempo κράτησαν ψηλά τον δείκτη της αδρεναλίνης, όταν ο ήχος των καρτ… σώπασε για λίγο, αποζημιώνοντας τις χιλιάδες των θεατών με τον καλύτερο τρόπο. Η συναυλία των δημοφιλών καλλιτεχνών, στο πλαίσιο του 7ου PICK Λουξ COLA κέντρισε το ενδιαφέρον θεατών και διαγωνιζόμενων, απογειώνοντας το κέφι και τη διασκέδαση.


Απευθείας μετάδοση από την Nova

Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες προβλήθηκαν ταυτόχρονα, από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO και μέσω του Web TV του www.Novasports.gr και ήταν διαθέσιμοι στους συνδρομητές Forthnet / NOVA, ενώ μεταδόθηκαν και σε επανάληψη από το Novasports 4. Απολαυστικός στην παρουσίαση των αγώνων και στη μετάδοση ήταν κι εφέτος ο γνωστός δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, ήταν η ΛΟΥΞ COLA, χορηγοί η EKO RACING και η MED FRIGO, χορηγός εκκίνησης η ELITE, ενώ οι εταιρείες S/M AΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., οι ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ και η AVIS «φιγούραραν» στις πίστες των αγώνων. Ακόμη, η ΝOVASPORTS ήταν Official Broadcaster, ενώ η INTERAMERICAN ως υποστηρικτής της διοργάνωσης παραχώρησε ένα από τα ασθενοφόρα της για την κάλυψη των αναγκών των αγώνων.

Δωροθέτες της εκδήλωσης είναι το «The Westin Resort Costa Navarino» στην Πύλο και ο ηλεκτρικά Παναγιωτακόπουλος Ακρωτηρίου 58, και Αθηνών 15 στο Ρίο.
Διοργανωτές του 7ου P.I.C.K. ΛΟΥΞ COLA ήταν η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ), συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ενώ τέλος αρωγοί αυτής της προσπάθειας ήταν το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).



Διάφορα από τους αγώνες


Απονομές των νικητών


Ιστορικά αυτοκίνητα και μοντέλα


Τα Pick Girls της EKO