Ένα από τα πράγματα που δεν συγχωρούν οι Πατρινοί στους τοπικούς άρχοντες και στην ηγεσία που παίρνει τις αποφάσεις, είναι το γκρέμισμα του φάρου στον μώλο της Αγίου Νικολάου.

Η φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο από τα παλιά και συγκεκριμένα από το 1960, συγκέντρωσε δεκάδες likes και ταυτόχρονα απαξιωτικά σχόλια για αυτούς που είχαν πάρει την απόφαση για να γκρεμίσουν ένα από τα χαρακτηριστικά σύμβολα της Πάτρας, επί σειρά δεκαετιών.

Όσοι είχαν ζήσει τον φάρο της Αγίου Νικολάου μιλούν για ένα αριστούργημα που έδινε μία άλλη χάρη στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας και που σίγουρα αν υπήρχε στην εποχή μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τουριστικά από τους φορείς κατά πολλούς τρόπους.

Σίγουρα θα έδινε έναν άλλο τόνο στη σχέση της Πάτρας με την θάλασσα της, καθώς ήταν ένα υπέροχο κτίσμα που κοσμούσε το λιμάνι, κέντριζε τα βλέμματα  των επισκεπτών και ήταν ένα από πρώτα αναγνωριστικά σημάδια της πόλης που έβλεπε κανείς ερχόμενος από την θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάρος της Πάτρας γκρεμίστηκε κατά την διάρκεια της επταετίας της δικτατορίας (1967 – 1974).

(Η φωτογραφία είναι από την σελίδα του facebook «Patras Photos Old Special» από τον Παναγιώτη Πορφυρόπουλο).