Ο «Ωρίων» ανακοινώνει τη διεξαγωγή εισαγωγικών μαθημάτων αστρονομίας που απευθύνονται στους νέους στο χώρο της αστρονομίας αλλά και όσους επιθυμούν να κάνουν μια καλή επανάληψη στις βασικές γνώσεις. Φέτος, τα μαθήματα θα είναι δύο, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Το  πρώτο μάθημα, που θα γίνει την Τετάρτη 7/10, θα έχει τίτλο «Γνωριμία με το ηλιακό σύστημα και το σύμπαν» και θα πραγματευτεί τη δημιουργία και εξέλιξη του σύμπαντος καθώς και θα μας ξεναγήσει στο ηλιακό μας σύστημα.

Το  δεύτερο μάθημα, που θα γίνει την Τετάρτη 21/10, θα έχει τίτλο «Παρατηρησιακή Αστρονομία» και θα ασχοληθεί με την πλοήγηση στο νυχτερινό ουρανό, τους αστερισμούς, τα τηλεσκόπια , τον εξοπλισμό και τις μεθόδους παρατήρησης.

Τα μαθήματα του Οκτωβρίου αρχίζουν στις 21:00. Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.