Ψύχραιμος και αμετανόητος εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα Πατρών ο 46χρονος ανιψιός του 70χρονου Θόδωρου Μπάτραλη, που όπως ο ίδιος ομολόγησε τον δολοφόνησε για διαφορές που είχε μαζί του.

Ο δράστης παρουσιάστηκε στον Εισαγγελέα, έχοντας εις βάρος του τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης περί όπλο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, την Δευτέρα.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας για την εγκληματική του πράξη και σύμφωνα με τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην ανάκριση που του έγινε παρουσιάζεται ως ψύχραιμος εκτελεστής που είχε σχεδιάσει τα όσα έκανε και ήταν αποφασισμένος για αυτά.

Αυτό που σοκάρει, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι ότι ο δράστης συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου, κάνοντας ότι δεν ήξερε τίποτα και υποδεικνύοντας τους αστυνομικούς για την έρευνα τους, προσπαθώντας να τους αποπροσανατολίσει.

Μάλιστα, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην ανάσυρση του πτώματος, παίζοντας θέατρο, την στιγμή που ο ίδιος το είχε πετάξει σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων, μετά από τους δύο πυροβολισμούς που είχε καταφέρει εναντίον του και σκηνοθετώντας στη συνέχεια σκηνικό ληστείας για να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι τον σκότωσαν άγνωστοι που ήθελαν να πάρουν την σύνταξη του.

Όμως τα στοιχεία που άφησε πίσω του, υπέδειξαν αυτόν σαν βασικό ύποπτο στην πορεία της έρευνας, φτάνοντας στην ομολογία του εγκλήματος του, εξαιτίας των κτηματικών διαφορών που είχε με τον θείο του.