« Η 1η Οκτωβρίου είναι μια μέρα αφιερωμένη από τον Ο.Η.Ε στην Τρίτη Ηλικία. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν σημαντικότατο και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας και η σημερινή μέρα μας το υπενθυμίζει, αλλά αυτό φυσικά δεν αρκεί. Οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε και να τους τιμούμε κάθε μέρα, να στεκόμαστε πάντα δίπλα τους με σεβασμό και η πολιτεία μέσω κοινωνικών πολιτικών να διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ποιότητας ζωής για όλους τους ηλικιωμένους. 

Ο Δήμος Αγρινίου, παρά τις μεγάλες περικοπές που δέχεται η αυτοδιοίκηση, προσπαθεί να δώσει ίσες ευκαιρίες μέσα σ’ ένα περιβάλλον αγάπης, στοργής και αξιοπρέπειας. Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ. συμβάλλουμε στην προστασία/ μέριμνα και την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων καθώς και στην ψυχαγωγική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου τους μέσω διαφόρων προγραμμάτων ενώ στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) παρέχεται ημερήσια φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ). 

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια και η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση και την ευθύνη διασφάλισης των δομών αυτών καθώς και τη στήριξη των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματικά έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά όλες τους τις δυνάμεις για τις ανάγκες των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας . Η υποχρέωση αυτή δεν είναι βάρος. Είναι ηθικό χρέος και δείγμα πολιτισμού».