Ίσως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται μία γυναίκα που πασχίζει επί 20 ώρες να γεννήσει είναι ο φωτογραφικός φακός κολλημένος μπροστά στο πρόσωπό της κάθε στιγμή.

Αυτό όμως δεν ισχύει και για την Πρισίλα, τη σύντροφο του φωτογράφου Γουστάβο Γκόμες από την Βραζιλία, ο οποίος απαθανάτισε ολόκληρη τη διαδικασία του τοκετού.

Ήταν ένα βράδυ Κυριακής δύο μήνες πριν, όταν οι πρώτοι πόνοι έπιασαν την νεαρή γυναίκα. Μαζί με τον σύντροφό της έπρεπε να περιμένει μέχρι το επόμενο πρωί ώστε να διαβεβαιώσει ο γιατρός ότι η διαστολή ήταν αρκετά μεγάλη για να γεννήσει.

Αφού πήρε το πράσινο φως, το ζευγάρι επέστρεψε σπίτι όπου η Πρισίλα μπήκε για μπάνιο μέχρι να τους επισκεφθεί η νοσοκόμα, ο μαιευτήρας και ο παιδίατρος, όλοι δηλαδή όσοι θα τους βοηθούσαν να ολοκληρωθεί αισίως ο τοκετός.


Ο Γκόμες ξεκίνησε από εκείνη τη στιγμή να απαθανατίζει όλη τη διαδικασία. Όπως αποκάλυψε αργότερα στο Future Shoot, αρκετές φορές προσπάθησε να πείσει τη σύντροφό του να ποζάρει, λίγο αργότερα όμως συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν ήταν καλή ιδέα και αρκέστηκε στις αυθόρμητες φωτογραφίες.


Ο ίδιος είχε ήδη ξεκινήσει λίγο καιρό πριν να απαθανατίζει τη ζωή του με τη σύντροφό, η φωτογράφηση όμως της γέννησης της κόρης του είναι η δουλειά που τον χαρακτηρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή.


Δύο μήνες μετά τον ερχομό της κόρης του Βιολέτας, ο Γκόμες φέρνοντας στο μυαλό του την εμπειρία την χαρακτηρίζει έντονη και δηλώνει ότι οι αγαπημένες του φωτογραφίες είναι εκείνες στις οποίες η σύντροφός του στέκεται δίπλα στην κούνια του νεογέννητου παιδιού της.