Πανσέληνο είχαμε και το φεγγάρι του Αυγούστου, το βράδυ του Σαββάτου, ήταν τόσο μεγάλο που η λάμψη του και το φώς του έμοιαζε να χτυπά τις πόρτες των σπιτιών και των διαμερισμάτων των Πατρινών, καλώντας τους να ζήσουν την μαγεία του.

Η πανσέληνος του Αυγούστου απλώθηκε στα γύρω βουνά της Πάτρας, στέλνοντας το φως της στην θάλασσα του Πατραϊκού και στις γύρω ακτές, σκορπίζοντας μία άλλη μυστηριώδη διάθεση στους δρόμους της πόλης.

Μια διάθεση που ήταν διάχυτη από άκρη σε άκρη, από το λιμάνι της Πάτρας, τον Μόλο και την Πλαζ έως το Γηροκομειό, την Εγλυκάδα και την Καλλιθέα και από εκεί έως το Κάστρο του Ρίου, τον Άγιο Βασίλη και τον Ψαθόπυργο.

Οι Πατρινοί μαγεύτηκαν από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και έσπευσαν να την δουν είτε από παραλίες, κοντά στην θάλασσα, είτε από αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, είτε από βουνά και πλαγιές που έμοιαζε να τα «αγκαλιάζει», είτε ακόμα και από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.  

Είδαν την λάμψη της, την φωτογράφισαν και στη συνέχεια την ανέβασαν στo facebook και στα social media, μοιράζοντας την μαγεία της, την γοητεία και το μυστήριο του Αυγουστιάτικου φεγγαριού με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Μία μαγεία που ήρθε για να δώσει ένα διαφορετικό φόντο σε ένα καλοκαίρι που φεύγει, αφήνοντας της μαζί με το μυστήριο της και μία δόση μελαγχολίας, σε όσους λάτρεψαν την πανσέληνο και έγιναν, έστω και για ένα βράδυ «οπαδοί» της σελήνης και του φεγγαριού…