Έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, με θέμα το θαλάσσιο μέτωπο και τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά την παραχώρηση της διαχείρισης της λιμενικής ζώνης από το υπουργείο Ναυτιλίας στον ΟΛΠΑ. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών  (Δημήτρης Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξίου, Γιάννης Πανταζόπουλος, Χρήστος Πατούχας, Νίκος Τζανάκος), πρότειναν στον Δήμαρχο την άμεση και δυναμική απάντηση της πόλης.

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση που είχε η ομάδα των Ενεργών Πολιτών, πριν από την συνάντηση, με τον Δήμαρχο ανέφερε τα εξής: "Η Κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου, την ώρα που εκπνέει η θητεία της, βρήκε τον χρόνο, αντί της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο και τον λαό της Πάτρας, όπως είχε υποσχεθεί, να καταργήσει την Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης, να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΛΠΑ, ξανά κυρίαρχους του παιχνιδιού.

Προτείνει την σύναψη σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΟΛΠΑ, στην οποία συνολικός διαχειριστής θα είναι ο ΟΛΠΑ!!! Όχι μόνο φέρνει τα πράγματα πολύ πίσω από το καθεστώς της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης, που ίσχυε μέχρι χθες, αλλά ζητά και την συναίνεση του Δήμου και των φορέων σε αυτό!!» Καταλήγοντας τονίζει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων: «Εμείς απαντάμε από τώρα στην «διαβούλευση» της εξαχρείωσης: Ούτε μέτρο λιγότερο από αυτά που προβλέπει η σύμβαση προσωρινής παραχώρησης!!».