Κάθε τέλη του μήνα επικρατεί το ίδιο σκηνικό στις τράπεζες, με τις «ουρές» στα ΑΤΜ και στα υποκαταστήματα να είναι μεγάλες και να γίνεται ο χαμός.

Έτσι και αυτή τη φορά, τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, από το βράδυ της Πέμπτης, αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τα ΑΤΜ για να σηκώσουν χρήματα, με τους περισσότερους πολίτες να προχωρούν ελέω capital controls, σε αναλήψεις των 420 ευρώ.

Το μέγιστο, δηλαδή, ποσό που έχουν την δυνατότητα για να σηκώσουν. Πέμπτη και Παρασκευή πληρώθηκαν οι συντάξεις του ΙΚΑ, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑΥ και των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών. Το όλο φαινόμενο φυσικά επιβεβαιώνει την κοινή διαπίστωση, που πηγάζει μέσα από την καθημερινότητα όλων μας.

Δεν υπάρχει ευρώ στα περισσότερα νοικοκυριά όταν ο μήνας φτάνει στο τέλος, περιμένοντας τον μισθό ή την σύνταξη τους για να μπορέσουν να την «βγάλουν». Και κατά τα μέσα του μήνα, πάλι ξανά από την αρχή, με τον κύκλο της μιζέριας και της εξαθλίωσης να συνεχίζεται, χωρίς να έχει ένα τέλος…