Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο εργασιών ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως στο Αίγιο, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. 

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κάτωθι οδούς: 

  1. Eπί της οδού Μητροπόλεως, από την οδό Κλεομένους Οικονόμου έως το τέλος του ακινήτου Παναγιωτοπούλου, προκειμένου γίνουν εργασίες ανάπλασης επί της οδού Μητροπόλεως από την οδό Ανδρέα Λόντου έως το τέλος ακινήτου Παναγιωτοπούλου (διαπλάτυνση και πλακόστρωση πεζοδρομίου, ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, ανανέωση και συμπλήρωση αστικού εξοπλισμού), με έναρξη εργασιών την (27-8-2015) έως και την (10-11-2015).

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε τρία (3) στάδια:

[Α] Διακοπή οδού Μητροπόλεως, μεταξύ των οδών Ανδρέα Λόντου και Παναγιωτοπούλου,

[Β] Διακοπή οδού Μητροπόλεως από οδό Παναγιωτοπούλου έως και τέλος ακινήτου Παναγιωτοπούλου,   [Γ] Διακοπή οδού Μητροπόλεως από οδό Ανδρέα Λόντου έως το τέλος ακινήτου Παναγιωτοπούλου. 

Για τις ανάγκες του έργου θα ισχύουν οι κάτωθι ρυθμίσεις : -Προσωρινή αντιδρόμηση της οδού Ανδρονοπούλου από την οδό Κλεομένους Οικονόμου έως την οδό Παναγιωτοπούλου. -Προσωρινή μονοδρόμηση των οδών Ι. Μεσσηνέζη και 1ης  Μάη 1886, από την οδό Μητροπόλεως έως την οδό Μελετοπούλων.

-Προσωρινή μονοδρόμηση της οδού Ερμού από την οδό Κλεομένους  Οικονόμου έως την οδό Εισοδίων, με κατεύθυνση προς Εισοδίων, με τις ακόλουθες παρεμβάσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων: 

1)Τα οχήματα που έρχονται από την προέκταση της οδού Κλεομένους Οικονόμου προς Νότο θα ακολουθούν την διαδρομή: Κλεομένους Οικονόμου-Ανδρονοπούλου – Παναγιωτοπούλου – Μητροπόλεως (ανωτέρω περίπτωση [Α]), ή μέσω Ι. Μεσσηνέζη - 1ης Μάη 1886 (ανωτέρω περιπτώσεις [Β]) και [Γ]).

 

2) Τα οχήματα που έρχονται από την οδό Ταξιαρχών θα ακολουθούν την διαδρομή : Ταξιαρχών – Α. Φωτήλα – Βαλφούρ – Κλεομένους Οικονόμου - Ανδρονοπούλου – Παναγιωτοπούλου – Μητροπόλεως (ανωτέρω περίπτωση [Α]), ή μέσω Ι. Μεσσηνέζη - 1ης Μάη 1886 (ανωτέρω περιπτώσεις [Β]) και [Γ]). 

3) Τα οχήματα που έρχονται από την παραλία και τις βόρειες οδούς της πόλης του Αιγίου θα ακολουθούν την διαδρομή : Αγίου Ανδρέα – Εισοδίων – Κολοκοτρώνη - Ταξιαρχών – Α. Φωτήλα – Βαλφούρ – Κλεομένους Οικονόμου - Ανδρονοπούλου – Παναγιωτοπούλου – Μητροπόλεως (ανωτέρω περίπτωση [Α]), ή μέσω Ι. Μεσσηνέζη – 1ης Μάη 1886 (ανωτέρω περιπτώσεις [Β]) και [Γ]). 

Με τις ανωτέρω παρεμβάσεις δεν θίγεται καμία από τις διαδρομές του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αφού διατηρούνται πλήρως όλες οι υφιστάμενες ροές στις οδούς από τις οποίες διέρχονται. 

Επίσης κρίνεται αναγκαίο να τοποθετηθεί προσωρινά κίτρινη διαγράμμιση στις δυο πλευρές τους ως εξής: 

  1. 2.Οδός Παναγιωτοπούλου, μεταξύ των οδών Ανδρονοπούλου και Μητροπόλεως.  3.Οδός Ι. Μεσσηνέζη, μεταξύ των οδών Μητροπόλεως και 1ης  Μάη 1886. 
  2. ης  Μάη 1886, μεταξύ των οδών Ι. Μεσσηνέζη και Μελετοπούλων . 5.Οδός Ομήρου, μεταξύ των οδών Αγίου Ανδρέου και 1ης Μάη 1886.  6.Οδός Πολυχρονιάδη, μεταξύ των οδών Ερμού και Εισοδίων. 7.Οδός Εισοδίων, μεταξύ των οδών Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη.

Το Τμήμα Τροχαίας Αιγίου συνιστά στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.