Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την εφαρμογή του  προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Ως εκ τούτου οι κτηνοτρόφοι, αφού επιλέξουν τον εγκεκριμένο κτηνίατρο εκτροφής από τον κατάλογο που έχει αναρτηθεί στο site του ΥΠΠΑΠΕΝ (www.minagric.gr) , πρέπει έγκαιρα να υπογράψουν Δηλώσεις Έναρξης Συνεργασίας  για την εφαρμογή του προγράμματος Μελιταίου Πυρετού.

Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή του Προγράμματος από τους κτηνιάτρους εκτροφής, δεν προκύπτει επιπλέον κόστος για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι συγκεκριμένοι θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου.

Πρέπει επίσης να τονισθεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.