Η ανθρωπιά ενός Ηλείου επιχειρηματία έσωσε την ζωή ενός Ρουμάνου που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ομοεθνή του. Ο δράστης έχει συλληφθεί και αργά το βράδυ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ το θύμα νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Όσο για τον Ηλείο επιχειρηματία που στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα τραυματισμένο, κόντεψε να χάσει τη ζωή του, ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει την περιπέτεια που έζησε και μας αφηγήθηκε. Ήταν ξημερώματα  όταν ο Μ.Σ. ταξίδευε από Πύργο με προορισμό την Τρίπολη. Τα όσα έζησε στο ύψος του Καλού Νερού θυμίζουν αστυνομικό μυθιστόρημα.

Με κίνδυνο της ζωής του, χωρίς στιγμή να διστάσει έσπευσε να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό μας που παραπατούσε αιμόφυρτος στην άκρη του δρόμου. Ο ίδιος μιλώντας στο patrisnews για το περιστατικό αναφέρει τα εξής: « Οδηγούσα με κατεύθυνση την Τρίπολη όταν στο ύψος του Καλού Νερού είδα να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση τρεκλίζοντας ένας άνδρας. Κάτι δεν μου άρεσε.

Ήταν ξημερώματα και δεν είχε καλό φως αλλά μου φάνηκε αιμόφυρτος.  Κοίταξα γύρω μήπως και επρόκειτο για κάποιο τροχαίο. Δεν είδα κάτι. Λίγα μέτρα πιο κάτω έκανα αναστροφή και τον πλησίασα. Πράγματι αιμορραγούσε άσχημα. Σήκωσε τα χέρια ψηλά και ψέλλισε «βοήθησέ με. Με έχουν μαχαιρώσει»

Τον πλησίασα, τον κάθισα στην άκρη του δρόμου, του έδωσα λίγο νερό και ειδοποίησα αστυνομία και ΕΚΑΒ. Κάθισα μαζί του να περιμένω το περιπολικό και το ασθενοφόρο. Τον ρώτησα τι συνέβη. «Τσακωθήκαμε. Με μαχαίρωσαν στο σπίτι» μου ψιθύρισε… Από ό,τι είδα είχε ένα τραύμα στον αριστερό κρόταφο και ένα ακόμα αριστερά στην κοιλιά. Ήταν γεμάτος αίματα.


Εκείνη την στιγμή είδα ένα ασημί αυτοκίνητο με δυο άνδρες και μια γυναίκα να πλησιάζουν με χαμηλή ταχύτητα. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τον ήξεραν. Ωστόσο αυτοί δεν πλησίασαν, αντίθετα μπήκαν στο πάρκινγκ ενός βενζινάδικου που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι μας έχει πλησιάσει αθόρυβα ένας φαλακρός. «Αυτός με μαχαίρωσε» ψιθύρισε ο τραυματίας δίπλα μου και λιποθύμησε. «Μάλλον τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει» σκέφτηκα.

Στο χέρι του άγνωστου άνδρα γυάλιζε ένα μαχαίρι. Μας κοίταζε ψυχρά. Σαν να μας ζύγιαζε. Ποιον να χτυπήσει πρώτο. Πάγωσα. Φοβήθηκα πολύ. Του φώναξα ότι έχω καλέσει την αστυνομία. Έδειξε στιγμιαία να τα χάνει. Τότε ακούστηκε από μακριά το περιπολικό. Αυτός σάστισε. Ήταν αρκετό για να πλησιάσουν οι αστυνομικοί. Τους φώναξα ότι αυτός τον μαχαίρωσε και έσπευσαν να τον συλλάβουν. Στην τσέπη του βρέθηκε το ματωμένο μαχαίρι…».


Ηλείος απέτρεψε φονικό με κίνδυνο της ζωής του 24/08/15