Τέλειωσε την Ιατρική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και εξορμούμενη από την φίλη της Κυβέλη, δήλωσε για να κάνει το αγροτικό στην Αστυπάλαια, επιλέγοντας να μείνει εκεί τον χειμώνα.

Ο λόγος για την 26χρονη Σελένα Λάγκα (δεξιά), την φίλη της Κυβέλη Αγγέλου και το αφιέρωμα του Vice στους νέους γιατρούς και στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, με φόντο τον ελληνικό ήλιο, αλλά και τι γίνεται όταν αυτός χάνεται και έρχεται ο χειμώνας.

Το Vice αναφέρει: «Από ένα απλό τσίμπημα που θα κάνει έναν περαστικό τουρίστα να ανησυχήσει μέχρι ένα σοβαρό περιστατικό κάποιου ντόπιου κατά τη διάρκεια του χειμώνα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, οι γιατροί που κάνουν τα αγροτικά τους στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας σηκώνουν το βάρος ολόκληρου του συστήματος υγείας.

Η Κυβέλη Αγγέλου και η Σιλένα Λάγκα είναι 25 και 26 ετών αντίστοιχα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αστυπάλαια για το αγροτικό τους, όπου μαζί με μία ακόμα γιατρό η οποία βρίσκεται μόνιμα στο νησί, καλούνται να φέρουν εις πέρας κάτω από δύσκολες συνθήκες, όλα τα περιστατικά.

Τα κορίτσια από τη μία παλεύουν με τις ελλείψεις και τους ασθενείς κι από την άλλη απολαμβάνουν όμορφες στιγμές σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου. Η Κυβέλη βρίσκεται στο ιατρικό κέντρο της Αστυπάλαιας ήδη 10 μήνες, ενώ η Σιλένα μερικές εβδομάδες. Τι τους έφερε όμως στην Αστυπάλαια;»

Η Σιλένα τονίζει: «Τέλειωσα την Ιατρική στην Πάτρα και ήθελα να πάω σε ένα μικρό ελληνικό νησί που να είναι ήρεμο, να βρίσκεται στην άγονη γραμμή. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την Αστυπάλαια γενικά. Πήρα τηλέφωνο την Κυβέλη, με πόρωσε, μου είπε πάρα πολύ καλά λόγια και έτσι ήρθα. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, και με πήραν. Θα κάτσω για ένα χρόνο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».

Όσο για το πώς περνά την ώρα της; «Είμαι φρέσκια ακόμα στο νησί. Έχω μόνο τρεις εβδομάδες. Προς το παρόν λοιπόν εξερευνώ ακόμα. Το πρωί είμαι στο κέντρο υγείας και μετά σε παραλίες. Πιο μακρινές αν είμαι ελεύθερη και στις πιο κοντινές όταν πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα. Βέβαια, η Αστυπάλαια έχει και πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή την οποία εξερευνώ επίσης».