Πανηγυρίζει από σήμερα η ιερά μονή Γηροκομείου για την μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Πλήθος πιστών αναμένεται και φέτος να δεχτεί η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γηροκομήτισσας. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα και αύριο. Αναλυτικά:

Σήμερα το απόγευμα στις 6 θα τελεστεί Μικρός Παρακλητικός Κανόνας, ενώ θα ακολουθήσει η έξοδος της εικόνας της Παναγίας για προσκύνημα από τους πιστούς.

Στις 21.00 το βράδυ θα ξεκινήσει ο Μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης, Βοηθού Μητροπολίτου Πατρών, Χρυσάνθου Στελλάτου, ενώ θα ακολουθήσει όπως κάθε χρόνο μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, μεγαλοπρέπειας και κατάνυξης, ο όρθρος και η Θεία λειτουργία που θα ολοκληρωθούν περί τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, όπου θα συγχοροστατήσουν ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης της Ατλάντα, Αλέξιος.

Ο κ.κ. Αλέξιος θα λειτουργήσει και στην Θεία λειτουργία στο καθολικό του μοναστηριού ανήμερα τον Δεκαπενταύγοσυτο, το Σάββατο 7-10 το πρωί όπου και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Ακόμη, από την αστυνομία και την τροχαία θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο γύρω από το μοναστήρι και να επικρατήσει η απαραίτητη τάξη και ασφάλεια. Πολλοί θα είναι κι αυτοί που θα ανέβουν με τα πόδια μέχρι το μοναστήρι εκπληρώνοντας το τάμα τους.

Επίσης θα υπάρχει συνεχής συγκοινωνία των αστικών λεωφορείων της γραμμής του 1. Κατ’ εξαίρεση τα περισσότερα από τα λεωφορεία θα εκτελούν το δρομολόγιο για Διάκου για να αφήνουν πιστούς στο μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας.