Άκης Βαλογιάννης: «Δίπλα στο Μέγα Αλέξανδρο και το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία»

 

 «Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι δύο κορυφαίες διοργανώσεις, όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Εμείς είμαστε στο πλευρό των διοργανωτών, αλλά και κυρίως στο πλευρό των χιλιάδων δρομέων που συμμετέχουν. Προσπαθούμε λοιπόν να το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία. Κι αυτό κάνουμε με την σημαντική επιδότηση και τις ειδικές προσφορές που κάνουμε στα δίδακτρα σπουδών».

 Λόγια του Γενικού Διευθυντή του ΙΕΚ Ξυνή Άκη Βαλογιάννη, ενός από τους βασικούς υποστηρικτές του Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, δύο εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων διοργανώσεων της χώρας, οι οποίες πέρα του αθλητικού διαθέτουν παράλληλα κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό και φυσικά τουριστικό χαρακτήρα.

Ανάμεσα στις σημαντικές παροχές προς τους συμμετέχοντες δρομείς είναι ιδιαίτερα σημαντική η εκπαιδευτική προσφορά που εξασφάλισαν οι διοργανωτές. Ειδικές επιδοτήσεις διδάκτρων για σπουδές στο ΙΕΚ Ξυνή και στο Mediterranean College. Στο πλαίσιο λοιπόν της ανανεωμένης συνεργασίας των διοργανωτών με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή και αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, παρέχονται ειδικές προσφορές διδάκτρων για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και για όσους συμμετάσχουν στον φετινό 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης (10 Οκτωβρίου 2015) και στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» 2015 (3 Απριλίου 2016).

 Η εκπαιδευτική προσφορά αφορά την προεγγραφή των ενδιαφερομένων για τα νέα τμήματα Οκτωβρίου, με επιδότηση διδάκτρων 35% για σπουδές σε όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΞυνήΜακεδονίας, καθώς και επιδότηση διδάκτρων 30% για σπουδές στον Mediterranean CollegeΘεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι, για να κάνουν χρήση της προσφοράς, θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά, με το κέντρο εγγραφών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας στο 2310 552406, προκειμένου να ενημερωθούν για τα έγγραφα που θα χρειαστεί να προσκομίσουν. Μια εκπαιδευτική προσφορά που ισχύει για εγγραφές έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, με διοργανωτή τον ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο Ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης, εθελοντικών φορέων, καθώς επίσης υποστηρίζει 45 ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς.

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18.45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21.15. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε αυτοπροσώπως, στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.