Κάτι παραπάνω από δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τους επερχόμενους πλειστηριασμούς που έρχονται σε περίπτωση που η κυβέρνηση με βάση τις αρχές του νέου μνημονίου αφήνει ανοικτούς του ασκούς του Αιόλου.

Αν δεν υπάρξουν προστατευτικά μέτρα από το κράτους που να «παγώνουν» τους πλειστηριασμούς, τότε είναι σίγουρο με βάση τους πλειστηριασμούς που εκκρεμούν και που δεν έχουν προχωρήσει χάρη στις ενέργειες των επιτροπών – συντονιστικών φορέων κάθε Τετάρτη, μπροστά από το Ειρηνοδικείο, εκατοντάδες οικογένειες της Πάτρας θα μείνουν άστεγες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Ανέργων Ανασφαλίστων Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Αχαΐας, μόνο από το δημόσιο οι πλειστηριασμοί που εκκρεμούν κατά ιδιοκτητών ακινήτων της Πάτρας, φτάνουν τους 17.000.

Σε αυτόν τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πράξεις που έχουν εκδώσει κατά ιδιοκτητών, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες αν δεν καλυφτεί αυτό το κενό νόμου που εκκρεμεί και υπάρχει πάνω στο όλο ζήτημα…