Σύσκεψη για τον συντονισμό των ενεργειών με σκοπό την επανέναρξη της χρηματοδότησης, για την κατασκευή του 16ου Δημοτικού σχολείου, που διακόπηκε στις 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου. 

Μετά από σχετική ενημέρωση του Αντιδημάρχου προς τους φορείς για την εξέλιξη του έργου, συναποφασίστηκε να ασκηθεί εντονότερη πίεση προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ώστε να συνεχιστεί το συντομότερο, η διακοπείσα χρηματοδότηση του έργου. 

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή, έχει αποστείλει για το θέμα αυτό δύο επιστολές (10 Ιουνίου και 24 Ιουλίου) προς τον κ. Σταθάκη, διαμαρτυρόμενη για την αναστολή των εργασιών εξαιτίας διακοπής της χρηματοδότησης, πλην όμως ο αρμόδιος Υπουργός, εξακολουθεί ως σήμερα να παραμένει αδιάφορος παρά τον κίνδυνο που υπάρχει, οι 180 μαθητές να μείνουν «άστεγοι», κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου. 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, του Συλλόγου Δασκάλων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ υπάρχει και συμφωνία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, που δεν παρευρέθηκε, λόγω σοβαρού κωλύματος. 

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνέχιση των εργασιών, απαιτείται η άμεση  εκταμίευση 200.000 ευρώ, ενώ επιβάλλεται και η εξασφάλιση όλης της υπολειπόμενης πίστωσης του 1.500.000, κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.