Το μάθαμε και το αναφέρουμε. Η γραμματέας του Δημάρχου, η γυναίκα που ήταν εδώ και δεκαετίες στην γραμματειακή υποστήριξη του εκάστοτε Δημάρχου, η Χρυσάνθη Καραχάλιου, εδώ και δέκα μέρες βγήκε στη σύνταξη.

Πρόκειται για την γυναίκα που ενώ οι Δήμαρχοι άλλαζαν η ίδια έμεινε στην θέση της, έχοντας προσφέρει πολλά στον πόστο της, στα παραπάνω από 27 χρόνια που εργάστηκε στην Δήμο Πατρέων. Προσλήφτηκε στον Δήμο το 1989 επί εποχής Ανδρέα Καράβολα, λίγο μετά την συνεχόμενη Δημαρχία του αείμνηστου Δημάρχου Θόδωρου Άννινου, αρχικά στην γραμματειακή υποστήριξη του Δημάρχου.

Στη συνέχεια εργάστηκε για συνεχόμενα έτη ως γραμματέας του Ανδρέα Καράβολα, του Ανδρέα Φούρα, του Γιάννη Δημαρά και στη συνέχεια του Κώστα Πελετίδη, ο οποίος υπέγραψε και την συνταξιοδότηση της. Στο μόνο Δήμαρχο που όλα αυτά τα χρόνια η κ. Χρυσάνθη Καραχάλιου δεν ήταν στο πόστο της γραμματέας του Δημάρχου ήταν στην θητεία του Ευάγγελου Φλωράτου.

Σίγουρα μία συνέντευξη μαζί της για όλα αυτά τα χρόνια της υπηρεσίας της από την γυναίκα από την οποία περνούσαν τα πάντα, γνωρίζοντας τα μυστικά, τα χούγια, τις αδυναμίες του κάθε Δημάρχου, θα είχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον. Η ίδια όμως σεμνή και ταπεινή μας την αρνήθηκε ευγενικά, τονίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα άλλο παρά την δουλειά της.