Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Αλέξης Παπαγιανόπουλος εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι και αθλητής του χαντμπολ και μάλιστα έχοντας στο ενεργητικό της καριέρα του, δεκάδες τέρματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ακαδημία ο «επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας του (αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Άρτας) ο Αλέξης Παπαγιαννόπουλος.

Είναι ο παίκτης  κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί ο Mr. Goal της Ακαδημίας,  μιας και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδος όλων των εποχών με 1.314 στο ενεργητικό του (6.491 γκολ  της επίθεσης συνολικά έχουν πετύχει όλοι οι σκόρερ της ομάδας).

Εκτός από δεινός σκόρερ είναι και ο ρέκορμαν   στις συμμετοχές της ομάδος, αφού έχει  182 παρουσίες στα εθνικά πρωταθλήματα με τα χρώματα της Ακαδημίας των Σπορ (σε σύνολο 270 αγώνων στα εθνικά πρωταθλήματα)».

Ο ίδιος πάντως ο Αλέξης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε για την επιστροφή του: "Μετά από δύο χρόνια απουσίας μου επέστρεψα στον σύλλογο μου για να βοηθήσω τα νέα παιδιά που κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Είμαι πολύ χαρούμενος και θα προσπαθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου να ξανά μαζέψουμε τον φίλαθλο κόσμο του χαντ- μπολ της  Πάτρας στο Κουκούλι,  για να  μας ενισχύσει στην νέα προσπάθεια που θα κάνουμε για τα παιδιά, τον σύλλογο και το Πατραϊκό χάντμπολ".