Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, καλεί με επιστολή του τους φορείς της Παιδείας στην περιοχή (Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Σύλλογος Δασκάλων Νομού Αχαΐας, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας) αλλά και τους άμεσα εμπλεκόμενους με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και τον Διευθυντή του Σχολείου), προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν για την διακοπή χρηματοδότησης της ανακατασκευής του 16ου Δημοτικού σχολείου, που έχει ως αποτέλεσμα και την διακοπή των εργασιών.

Η συνάντηση ορίστηκε την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο γραφείο του Αντιδημάρχου. Στην επιστολή – πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:  «Σας καλούμε σε συνάντηση σχετικά με την διακοπή χρηματοδότησης και εργασιών ανακατασκευής του Παλαιού Σχολείου (επιφανείας 600 τ.μ.) και την προσθήκη νέας πτέρυγας (επιφανείας 3.000 τ.μ.), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σχολικής στέγασης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, στο γραφείο του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Αθανασόπουλου Α. την Πέμπτη 30/07/2015 ώρα 11:00.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συμφωνήσουμε στις ελάχιστες δυνατές ενέργειες ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο να βρεθούν οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά χωρίς σχολική στέγη)». Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση του 16ου Δημοτικού Σχολείου -του οποίου η κατασκευή έχει σταματήσει μετά την διακοπή της χρηματοδότησης- επανήλθε την περασμένη Παρασκευή η Δημοτική Αρχή με νέα επιστολή, αφού ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, δεν ανταποκρίθηκε στην πρώτη επιστολή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, από τις 10 Ιουνίου, με την οποία ο κ. Πελετίδης, ζητούσε από τον Υπουργό να επιληφθεί του θέματος, τονίζοντάς του, ότι «επιβάλλεται να επιμεληθεί την άμεση εκταμίευση 200.000 ευρώ για την συνέχιση των εργασιών και την εξασφάλιση όλης της υπολειπόμενης πίστωσης του 1.500.000».