Επιτέλους, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, όλα δείχνουν ότι  η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη, θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι.

Tελικά η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη θα λειτουργήσει και το γεγονός αυτό θα ανακουφίσει δεκάδες τουρίστες, αλλά και τους νησιώτες που εδώ και πάνω από δύο χρόνια αισθάνονταν σχεδόν απομονωμένοι από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την ιστοσελίδα ionianpress η εταιρία LEVANTE FERRIES έχει την πρόθεση και τον σκοπό για να αναλάβει την συγκεκριμένη γραμμή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θυμίζουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο, υπό την πίεση θεσμικών οργάνων και φορέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει αίτηση εκμετάλλευσης της γραμμής, για δυο (τουλάχιστον) χρόνια, κατ’ αποκλειστικότητα.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση η αίτηση της LEVANTE FERRIES μιλά για δρομολόγηση πλοίου της εταιρίας (IONIAN STAR). Αν όλα πάνε καλά η ακτοπλοϊκή γραμμή θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου, στην καρδιά δηλαδή του ελληνικού καλοκαιριού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η επίσημη απόφαση αναμένεται να εκδοθεί από ώρα σε ώρα.