Μας έχει έρθει από την Βόρεια Ελλάδα, ξέρετε από τα μέρη εκείνα που σύμφωνα με ορισμένους, βγάζουν τις ωραιότερες γυναίκες της χώρας.

Τόσο χρόνια όμως που έχει δουλέψει στην Πάτρα, η Σοφία Κετικίδου, έχει μέσα της το άρωμα αυτής της πόλης. Η όμορφη τραγουδίστρια με την φωνή που ξεχωρίζει, έχει περάσει από όλα σχεδόν τα μεγάλα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας: «Χάραμα», «Romeo», «Αστέρια» κτλ. Πέρυσι μετά από ένα χρόνο απουσίας και έχοντας λείψει από τις νυχτερινές πίστες της πόλης, επέστρεψε στα «Αστέρια» και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με την παρουσία της.

Γνήσια λαϊκή φωνή, η Σοφία Κετικίδου, γεννήθηκε στο όμορφο Κιλκίς και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Στην Πάτρα την έφερε η αγάπη της για το τραγούδι και γρήγορα, λόγω αυτού και τις υπέροχες εμφανίσεις που έκανε στα καταστήματα όπου εργαζόταν, κέρδισε αρκετούς Πατρινούς φίλους.

Άλλωστε, είναι από τις γυναίκες που δεν ξεχνάς εύκολα.  Πέρα από την χροιά της φωνής της, αποπνέει έναν ερωτισμό και ένα μυστήριο, εκείνης της γυναίκας που ξέρει τη θέλει και τη ζητά. Αυτό που προσδιορίζει το τι θέλει δεν είναι άλλο από το τραγούδι.


Όσοι την έχουν γνωρίσει λένε ότι μαζί με αυτά έχει έναν ισχυρό δυναμισμό και μία δυνατή θέληση για να αποκτήσει αυτά που ζητά. Από τον Πόντο έχει καταγωγή, δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Εξάλλου, έχει καταφέρει ήδη αρκετά πράγματα μέσα από την αγάπη της για το τραγούδι.

Εμπειρίες ζωής που αν μη τι άλλο την έχουν κάνει ακόμα πιο ώριμη για να προχωρήσει στα σχέδια που έχει. Πιο ώριμη και ακόμα πιο όμορφη. Φαίνεται, άλλωστε, αυτό μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Σαρηγιάννη που αναδεικνύει την γοητεία αυτή.


Η ίδια αυτή την περίοδο ξεκουράζεται και θα κάνει ορισμένες εμφανίσεις το καλοκαίρι μαζί με τον  νικητή του φετινού «The Voice», τον επίσης Πόντιο, Κώστα Αυγέρη, το παιδί όπου μας κατέκτησε όλους με την φωνή του. Γιατί τέτοιες φωνές βγάζει ο Πόντος. Λαϊκές φωνές που κρύβουν μέσα τους τον πόνο, σαν την φωνή της Σοφίας.

Μένει ένα πράγμα να μάθουμε: Το φετινό χειμώνα θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της στην Πάτρα; Θα δείξει. Εμείς πάντως πολλή θα το θέλαμε. Εσείς;