Παρουσία ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων σκακιστών, του Πανελλήνιου Πρωταθλητή για το 2015, Θάνου Μαστροβασίλη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κεντρικού Δημοτικού Καταστήματος η απονομή των διπλωμάτων στους μικρούς σκακιστές, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος “Σκάκι στα Σχολεία".

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Γιάννης Σύψας, αφού καλωσόρισαν τα φωτεινότερα νεαρά μυαλά της Ναυπάκτου, ευχαρίστηΣαν τον κ.Μαστροβασίλη για την παρουσία του και του απένειμαν το αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης. Παράλληλα, ο κ.Λουκόπουλος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Ναυπάκτου “Ο Έπαχτος” και αναφερόμενος στον πρόεδρό του Παναγιώτη Νάκη, τον χαρακτήρισε ως εθελοντή υψηλής στάθμης. 

Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής γνωστοποίησε πως ήδη υπάρχουν συζητήσεις με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και το Kasparov Chess Foundation για τη συνέχιση του προγράμματος “Σκάκι στα Σχολεία”. Στην περίπτωση που θα συνεχιστεί, η Ναύπακτος θα συμμετέχει σε αυτό και τα επόμενα χρόνια. 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας αναγνωρίζει τη συμβολή του σκακιού στη διάπλαση του χαρακτήρα και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για μια σύγχρονη κοινωνία που επιθυμεί να επενδύσει στο μέλλον της. Με δήλωσή του σημείωσε: “Η ενασχόληση με δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες από την παιδική ακόμη ηλικία, αποτελεί την εγγύηση για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Ο Δήμος Ναυπακτίας παρά τη δύσκολη συγκυρία, στηρίζει και ενισχύει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε η νεότερη γενιά των Ναυπακτίων να προσανατολίζεται προς δημιουργικές διεξόδους που βελτιώνουν τις συμπεριφορικές και γνωστικές της ικανότητες”.