Ανέλπιστα τονωτική είναι τις τελευταίες ώρες η εμπορική κίνηση στα καταστήματα της Πάτρας και στις αλυσίδες των πολυκαταστημάτων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Οι συναλλαγές βέβαια γίνονται με δυσκολία, ωστόσο, οι πολίτες που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους, είτε σε τρόφιμα, είτε σε είδη ένδυσης, είτε σε διάφορα προϊόντα, ψωνίζουν πηγαίνοντας στο ταμείο και πληρώνοντας μέσω πιστωτικών καρτών. Οι περισσότεροι, άλλωστε, διαθέτουν πιστωτικές κάρτες, κάτι που φυσικά αυτές τις ώρες διευκολύνει τους καταναλωτές και τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων.

Η κίνηση, ωστόσο, παραμένει σε μέτρια επίπεδα, όπως άλλωστε ήταν και πριν από το δημοψήφισμα, όμως παρατηρήθηκε ότι σε ορισμένα καταστήματα είχαν αρκετό κόσμο και γενικότερα υπήρξε μία εικόνα που διαφέρει σε πολλά από αυτή που προσπαθούν όλες αυτές τις μέρες να μας περάσουν στις τηλεοράσεις τα μεγάλα κανάλια.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι λίγα εκείνα τα Πατρινά καταστήματα που μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος και του capital control που έγινε στις τράπεζες, προχώρησαν σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των τιμών των προϊόντων τους, μη έχοντας να χάσουν και πολλά πράγματα από την στιγμή που έτσι και αλλιώς σε ορισμένες μέρες ξεκινούν οι εκπτώσεις.

Είναι γεγονός πάντως, ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών θα διευκολύνει την εμπορική κίνηση και το επόμενο διάστημα, σε περίπτωση δηλαδή που οι τράπεζες ενδεχομένως να παραμείνουν κλειστές ή εφόσον ισχύσει και τις επόμενες εβδομάδες το capital control, ανεξάρτητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.