Μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα που έγινε μέσω facebook προς τους Πατρινούς για να δώσουν παρών στη συγκέντρωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Γεωργίου, με κεντρικό σύνθημα «ψηφίζουμε όχι στο Δημοψήφισμα».

Δεκάδες Πατρινοί έχουν δώσει βροντερό παρών στη συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα προς τα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και των εταίρων ότι αυτή η κοινωνία δεν αντέχει άλλο μνημόνιο και ψάχνει να βρει μία προοπτική.

Μία προοπτική σε μία κοινωνία που υποφέρει από την λιτότητα και τα σκληρά μέτρα που έχουν απαξιώσει τις κοινωνικές δομές της πόλης, αλλά και της χώρας. Η Πάτρα έτσι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που της έγινε και έδωσε μέσω της παρουσίας της στην πλατεία Γεωργίου ένα στίγμα σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δείχνοντας ότι είναι ώρα να σηκώσει κεφάλι αυτή τη χώρα ενάντια στις αξιώσεις των δανειστών.

Οι Πατρινοί έδειξαν ότι έχουν αντιληφθεί το νόημα του δημοψηφίσματος και ότι δεν φοβούνται τα διλήμματα που κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν στη συνείδηση τους, σχετικά με το ευρώ ή την δραχμή.