Το γεγονός ότι τα συνεργεία του Δήμου μπήκαν στο κολυμβητήριο της Αγυιάς και ξεκίνησαν τις πρώτες εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου, μη έχοντας την έγκριση της κυβέρνησης και της ΓΓΑ, δείχνει πολλά.

Δείχνει την τακτική που θα ακολουθήσει ο Δήμος και στα υπόλοιπα σχέδια που έχει για την δημιουργία πάρκων και διαμόρφωσης χώρων αναψυχής, μη περιμένοντας άλλο την κυβέρνηση και προχωρώντας στην υλοποίηση των σχεδίων του.

Γιατί έως τώρα πάνω σε δεκάδες ζητήματα που έχει «ενοχλήσει» η δημοτική αρχή τους κυβερνητικούς παράγοντες η απάντηση που εισπράττει είναι ίδια: «Περιμένετε». Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και οι συνεργάτες του δεν είναι διατιθέμενοι να παραμένουν άλλο.

Έτσι, μετά το κολυμβητήριο της Αγυιάς, η δημοτική αρχή σκοπεύει να βάλει μπρος σε ορισμένα από τα σχέδια που έχει τα οποία τα θεωρεί επείγοντα. Μέσα στο επόμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου μπαίνουν στο θαλάσσιο μέτωπο και ξεκινούν τις εργασίες ανάπλασης για την δημιουργία χώρων αναψυχής στη περιοχή που εκτείνεται από τον Μόλο της Αγίου Νικολάου έως την Γούναρη.

Δεύτερο θέμα που θέτει σε προτεραιότητα ο Δήμος, είναι η διαμόρφωση του πάρκου  και την ανάπλαση του χώρου, στο Ρηγανόκαμπο, στον πρώην σκουπιδότοπο, εκεί που ήταν ο καταυλισμός των Ρομά.

Στη συνέχεια ο Δήμος  σκοπεύει να ξεκινήσει τις εργασίες στην άλλη πλευρά του θαλάσσιου μετώπου, στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, Τέλος, στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία ενός πάρκου, δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών που να «δένει» με τον χώρο, ενώ ολοκληρώνται οι εργασίες για το πάρκο αναψυχής, δίπλα από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.