O Αgent Greg, ή αλλιώς ο Γρηγόρης Χρηστάκος είναι ένας παραγωγός και dj που πάτησε πρώτη φορά το πόδι του στο Ρίο της Πάτρας, πριν λίγες μέρες.

Φυσικά δεν μιλάμε για την διασκέδαση του, αλλά για τον ρόλο του σαν διασκεδαστής σε ένα club γεμάτο κόσμο. Ίσως κάποιους να τους ενοχλούσε ο χαρακτηρισμός «διασκεδαστής», όμως ο Αgent Greg έχει πλήρη επίγνωση, πως η δουλειά ενός dj έχει ευθύνη. Απαιτεί γνώσεις και φυσικά την ικανότητα να μπορείς να έχεις συνεχώς ένα μαγαζί στον «αέρα».

Αυτό λοιπόν, είναι ένα από τα βασικά του προτερήματα. Θέλει όλοι οι θαμώνες να περνούν όμορφα στα parties που κάνει guests. Από τους πιο πολυταξιδεμένους σε clubs της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει κάνει σπουδαίες συνεργασίες και δουλεύει πολύ για αυτό που αγαπάει. Την House μουσική.

Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε μαζί του λίγο πριν ανέβει στο booth του Sea Through!


"Σε ένα μαγαζί πληρώνεσαι για να διασκεδάζεις τον κόσμο. Ο,τιδήποτε άλλο το αφήνεις πίσω"

P.E. Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;

Α.G. «Είμαι πολύ καλά και πολύ στο «τρέξιμο». Ξεκίνησαν οι εμφανίσεις μου σε όλη την Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα επισκεφθώ μέχρι τέλος Αυγούστου, τόσες πόλεις, τόσoυς χώρους που με έχουν καλέσει να παίξω μουσική».

P.E. Ωραία αυτά, αλλά προσωπικό χρόνο έχεις για ξεκούραση;

A.G. «Μια χαρά. Προσπαθώ να συνδυάζω τα δρομολόγια, ούτως ώστε να ξεκουράζομαι και να ξεκλέβω λίγο χρόνο για διακοπές ή κανένα μπάνιο, όπως όλοι οι άνθρωποι. Όταν βέβαια δεν είμαι στο studio. Τέλος καλοκαιριού όταν τελειώνω και από το Cavo Paradiso (Μύκονος) μένω στο νησί λίγες μέρες ακόμα για να χαλαρώσω».

P.E. Η κούραση και η ψυχολογία ενός dj διαδραματίζει κάποιο ρόλο στο πως θα παίξει μουσική;

A.G. «Εννοείται πως η ψυχολογία παίζει ρόλο, όμως πάντα προσπαθείς όταν μπαίνεις στο “γήπεδο” να φτιάχνεσαι (να το πω απλά) μόνος σου. Όλα παίζουν ρόλο. Ο κόσμος, ο ήχος και το ίδιο το μαγαζί. Μπορεί να πας κάπου με κακή ψυχολογία εξαιτίας κάποιου προσωπικού λόγου ή και επαγγελματικού, όμως σε ένα μαγαζί πληρώνεσαι για να διασκεδάζεις τον κόσμο. Ο,τιδήποτε άλλο το αφήνεις πίσω».


Στο Colour Day Festival!

P.E. Tι ετοιμάζεις το επόμενο διάστημα;

Α.G. «Θα έπρεπε ήδη να έχουν τελειώσει κάποια κομμάτια νωρίτερα. Ετοιμάζω κάτι με το δίδυμο «Αce 2 Ace» και έχω άλλα δύο κομμάτια έτοιμα, τα οποία δεν ξέρω αν θα κυκλοφορήσουν άμεσα ή από τον Οκτώβριο».

P.E. Επόμενος στόχος σου;

A.G. «Να αυξήσω τις παραγωγές μου και να βγω πιο πολύ στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνω και καλές συνεργασίες με clubs της Ελλάδας που έχουν επενδύσει και βλέπουν σοβαρά τη δουλειά».

P.E. Είναι δύσκολο να πετύχεις στο εξωτερικό; Τι ρόλο παίζει το χρήμα σε αυτή την περίπτωση;

A.G. «Nομίζω δεν έχει να κάνει τόσο με τα λεφτά όσο με τις συγκυρίες. Μπορεί να έχεις ένα κομμάτι που αξίζει πραγματικά και να μην ακουστεί ποτέ, λόγω ενός email που ποτέ δεν άνοιξε. Mπορεί βέβαια να πετύχεις μόνο και μόνο επειδή έχεις έναν manager (σωστό) που θα σε απογειώσει.

 Μπορεί να είσαι ο κανένας που με δύο monitor και έναν υπολογιστή να δημιουργήσει κάτι που θα σε κάνει πραγματικό superstar. Έχεις δεν έχεις χρήματα, αν είναι να πετύχεις θα γίνει».

 P.E. Είναι καλύτερα να δουλεύεις μόνος σου τις παραγωγές ή να κάνεις συνεργασίες;

 Α.G. «Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Μπορεί να δουλεύεις ένα κομμάτι και επειδή εκείνη την στιγμή φίλοι σου djs, ακούσουν κάτι, να σου πουν “ωραίο αλλά βάλε αυτό εκεί” και να σε βοηθήσουν πραγματικά. Επίσης αν συνεργαστείς με κάποιον, να συνεχίσει όταν εσύ κουραστείς και το αντίστοιχο.

 Πρέπει όμως και κάποια πράγματα να τα κάνεις μόνος σου, γιατί εάν τα εμπιστευτείς σε κάποιον άλλον μπορεί να μην γίνουν έτσι όπως τα θες.»


Musicland ή Olympia Dance Festival;

P.E. Tι μουσική ακούς όταν είσαι μόνος σου; Για παράδειγμα στο αυτοκίνητο σου;

A.G. «Μπορώ να ακούσω τα πάντα, με εξαίρεση κάποια ελληνικά γιατί υπάρχει καλή και κακή μουσική. Δεν την χωρίζω σε είδη. Μου αρέσει η house, αλλά πότε πότε «καθαρίζω» τα αυτιά μου με διάφορα ακούσματα.

Στο αυτοκίνητο μπορεί να ακούσω από metal και nirvana μέχρι Τρύπες και έντεχνο ελληνικό. Από ένα ελληνικό κομμάτι μπορείς να εμπνευστείς. Να έχεις μια ιδέα, να ακούσεις τα ακόρντα ενός ελληνικού και να πεις “α, αυτό με μια παραλλαγή θα πήγαινε σε house”».

P.E. Ήταν να παίξεις στο Musicland Festival στην Ηλεία και μετά μεταπήδησες στo Οlympia Dance Festival. Τι έχει γίνει με αυτή την ιστορία, γιατί υπήρξε σύγχυση;

 A.G. «Υπάρχει ακόμα σύγχυση, όμως τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν κάπως. Είναι μεγάλη ιστορία για να την πω ολόκληρη. Η ουσία είναι πως εγώ στις 24 Ιουλίου θα είμαι στο Olympia Dance Festival που είναι το παλιό Dreamland και εξαιτίας κάποιων δικαστικών προβλημάτων με ονόματα και χίλιες δύο ιστορίες συνεχίζει διαφορετικά και ελπίζω να είναι κάτι οριστικό και να χτίσει πάνω σε αυτό το όνομα κάτι πολύ όμορφο.

Φέτος έχει χάσει πάρα πολύ έδαφος, είτε γίνει και το άλλο φεστιβάλ το Musicland, είτε όχι. Έχει χαθεί έδαφος και κυρίως έχει να κάνει με την αξιοπιστία του κόσμου για να δει αυτά τα φεστιβάλ τα οποία θα γίνουν σε απόσταση χιλιομέτρων τις ίδιες μέρες. Ευελπιστώ να γίνει ένα γιατί δεν γίνεται μια περιοχή όπως είναι η Ηλεία να σηκώσει δύο φεστιβάλ με djs της ίδιας μουσικής.

Είναι ακριβώς το ίδιο target group. Διαφορετικά ας γίνουν δύο, αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες. Χρειάζεται υπερπροσπάθεια να πάνε και τα δύο καλά. Ελπίζω να γίνει το καλύτερο ωστόσο».